25n
25N
25N

Xàtiva aprova la modificació per incloure els patinets i bicicletes elèctriques en l'ordenança de mobilitat

La modificació ha comptat amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Ciutadans, l’abstenció del PP i el vot contrari de XU, i se sotmetrà a una exposició pública de 30 dies per a l’aprovació definitiva

Xàtiva aprova la modificació per incloure els patinets i bicicletes elèctriques en l'ordenança de mobilitat
29/11/2020 -

El plenari municipal de Xàtiva ha aprovat aquest dissabte una modificació de l’ordenança municipal de mobilitat per tal d’incorporar criteris de circulació dirigits a vehicles de Mobilitat Personal (patinets elèctrics i bicicletes elèctriques), la qual ha comptat amb els vots a favor del PSPV-PSOE i Ciutadans, l’abstenció del Partit Popular i el vot en contra de Xàtiva Unida.

La modificació preveu entre d’altres que les bicicletes, monopatins, patins i altres cicles impulsats per energia muscular circulen obligatòriament pels carrils bici, per les calçades en zones 30 o per les vies senyalitzades específicament. Quan no existeixen aquests podran circular per la calçada i quan el carril bici estiga en la vorera els ciclistes no podran superar la velocitat de 15 km/h.

El regidor de Seguretat Ciutadana i portaveu de Ciutadans, Juan Giner, ha manifestat que «incorporem en aquesta ordenança als nous vehicles als quals no es feia referència i estan proliferant al nostre entorn en els últims anys, convertint-se en un mitjà alternatiu de desplaçament», mentre que el portaveu del PSPV-PSOE Ignacio Reig ha expressat que «la modificació regularà els espais per on circularan aquests vehicles, classificant els diferents tipus. Per a nosaltres és benvinguda aquesta modificació que atenen a les actuals necessitats de regulació».

El regidor del Partit Popular Marcos Sanchis ha explicat l’abstenció del seu grup assegurant que «les formes no semblen les més adequades perquè no s’ha explicat la modificació amb suficient antelació i no se’ns ha demanat opinió. Esperem que després d’aquesta aprovació inicial es puga donar participació per clarificar alguns aspectes».

El portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha defensat el seu vot contrari exposant que «la manera més adequada d’aprovar una modificació no és aquesta, ja que aquest espai hauria d’haver passat per la Mesa de Mobilitat, tal com ja va passar a finals de la legislatura anterior. Ens sorprén que en aquesta modificació no es faça cap menció al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible».

Després de l’aprovació, aquesta modificació de l’ordenança de mobilitat se sotmetrà a exposició per l’espai de 30 dies per a les pertinents al·legacions, donant-se per aprovada de forma definitiva en cas de no realitzar-se cap.

Unanimitat per a la declaració institucional del 25N

Al plenari també es va aprovar per unanimitat l’adhesió a la declaració institucional de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies amb motiu del 25N, convidant a totes les associacions a sumar-se i ratificant el compromís municipal en el pacte contra la violència de gènere i masclista.
«Vull agrair la unanimitat i el treball de la regidoria, les associacions i els treballadors municipals. Fem un treball conjunt en aquesta matèria des de fa molt de temps i és molt positiu que a Xàtiva es treballe de forma conjunta i coordinada per a arribar a acords en una matèria que és la lluita de totes i tots», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

A més a més, també es van aprovar al plenari altres punts com ara l’adhesió a la xarxa pública de serveis lingüístics valencians, la convalidació de l’adhesió del Gran Teatre de Xàtiva a la xarxa espanyola de teatres, circuits i festivals de titularitat pública, el reglament de les normes de règim intern del centre d’Estimulació Primerenca o amortització anticipada de romanent per valor de 800.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 3 =