25n
25N
25N

Xàtiva va acollir el II congrés sobre violència de gènere en l'àmbit educatiu

Xàtiva va acollir el II congrés sobre violència de gènere en l'àmbit educatiu
26/11/2019 -

Passat divendres 22 de novembre, el saló d’actes de l’IES La Costera de Xàtiva va albergar la segona edició del congrés sobre violència de gènere a l’àmbit educatiu, organitzat pel Departament de Violència de Gènere de la Policia Local de Xàtiva i per l’IES Josep Ribera, amb la col·laboració de l’IES La Costera. Assistiren prop de 300 alumnes de primer de Batxillerat i alumnes de distints mòduls de formació professional.

Actuaren com a ponents Susana Serra, magistrada del Jutjat d’Instrucció n. 2 de Xàtiva, especialitzat en violència de gènere; Antonio Collado, comissari cap de la Policia Local de Xàtiva; M. Pilar Domínguez, professora de Psicologia de la Universitat de València; Caren Pérez, víctima de violència de gènere i Arturo Tormo, coordinador del Grup contra la Violència de Gènere de la Policia Local de Xàtiva.

La primera ponència, a càrrec de Caren Pérez, va ser el testimoniatge directe d’una víctima, qui va parlar de la seua vivència com a dona maltractada, de les agressions patides i de com va poder refer la seua vida. En la segona ponència, Antonio Collado va contextualitzar les referències normatives a la llei de protecció contra la violència de gènere i les actuacions policials relacionades amb aquests delictes.

Per la seua banda, la psicòloga M. Pilar Domínguez va centrar la seua intervenció sobre les emocions, les relacions i el cicle de la violència entre els joves. Finalment, la jutge Serra va explicar el tractament penal dels casos de violència de gènere i les mesures judicials relacionades. L’acte va concloure amb un torn obert de paraula per part dels assistents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus