25n
25N
25N

La Xarxa Jove i l'IVAJ obrin un procés de participació amb el moviment juvenil per a abordar els nous reptes provocats per la Covid-19

Es pretén reorientar les activitats i polítiques de joventut d’una manera dialogada i adaptada a la nova situació

La Xarxa Jove i l'IVAJ obrin un procés de participació amb el moviment juvenil per a abordar els nous reptes provocats per la Covid-19
09/05/2020 -

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), en col·laboració amb l’Associació de Professionals de Joventut de la Comunitat Valenciana (APJCV), ha iniciat des del servei d’Actuació Directa en el Territori de la Xarxa Jove, un procés de participació perquè les persones que treballen en l’àmbit de la joventut i el moviment associatiu juvenil puguen fer aportacions sobre els nous reptes en les circumstàncies extraordinàries provocades per la crisi sanitària de la COVID-19.

El director general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha indicat que en un escenari “d’incertesa” com l’actual, és necessari “fer una revisió de prioritats i mètodes per a desenvolupar programes, serveis i accions de les polítiques de joventut de manera immediata en diferents escenaris” i en aquest sentit ha incidit en la importància d’iniciar un procés participatiu “per a afrontar aquesta etapa caracteritzada per mesures de distanciament físic i crisi social i econòmica que reclamarà una reorientació dels recursos públics de totes les administracions”.

Des de l’IVAJ i l’APJCV s’ha articulat un qüestionari inicial per a identificar accions que es realitzen habitualment amb joves i les que s’han fet durant l’estat d’alarma, així com preguntes sobre com haurien d’adaptar-se a les condicions de seguretat sanitària. Al mateix temps, es planteja una reflexió de futur sobre les activitats realitzades de manera extraordinària que poden convertir-se en habituals.

El director de l’IVAJ ha destacat que la idea “és interrogar-nos col·lectivament i, amb totes les respostes que recollim, les agruparem en mesura factibles i compartides per a aquests nous temps. En definitiva, volem pensar conjuntament per a trobar solucions en les dificultats i interrogants que ara se’ns plantegen. Si ho fem junts, ho farem millor”.

En aquesta línia de treball, de col·laboració i escolta al sector per a plantejar propostes per al desconfinament, Martí s’ha reunit telemàticament amb el Consell Valencià de la Joventut (CVJ) i amb les entitats que formen part del grup d’educació no formal del Consell Valencià de la Joventut (CVJ) per a compartir la nova situació i abordar línies de treball conjunt en els pròxims mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × dos =