caixa popular

La Barcelona World Race podria traslladar-se a València per la inestabilitat política a Catalunya

València postula La Marina com a espai per a acollir la World Race 2019

facebook.com/BarcelonaWorldRace

La Barcelona World Race podria traslladar-se a València per la inestabilitat política a Catalunya
17/04/2018 -

El passat 29 de març s’anunciava la cancel·lació de la regata oceànica Barcelona World Race 2019, a causa de la inestabilitat política que es viu en els últims temps a Catalunya. Una situació crítica que ha desembocat en la cancel·lació d’un dels esdeveniments esportius més importants per la falta de confiança dels patrocinadors. La Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) s’aferra a la idea de poder recuperar aquesta regata en la campanya 2022-2023, però la veritat és que aquesta decisió ha caigut com un pitxer d’aigua freda en la ciutat comtal.

Així i tot, la Worl Race no descansa, i des de la direcció francesa de la classe IMOCA, responsable dels patrons i equips del circuit professional de vela oceànica, ja s’està treballant en l’engegada d’un pla B, que permeta gaudir d’una de les regates més emocionants. En aquest sentit, la ciutat de València no ha desaprofitat l’oportunitat, i ja han entaulat els primers contactes amb l’organització per a valorar les diferents possibilitats de traslladar la World Race 2019 de Barcelona a València. Sens dubte, un esdeveniment que tornaria a situar al cap i casal en el centre dels esdeveniments esportius internacionals més importants, com ja va passar amb la celebració dels quarts de final de la Copa Davis en la Plaça de Bous de València.

Puig: ‘Estem interessats en els esdeveniments que s’adapten a la nostra capacitat econòmica’

Per la seua banda, el President de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat que ‘estem permanentment veient les oportunitats que existeixen i, si n’hi ha, intentarem aprofitar-les. Estem interessats a acollir tots els esdeveniments amb tornada contrastada que s’adapten a la nostra capacitat econòmica’, i aquest podria ser un d’ells. D’aquesta manera, es barreja ofertar La Marina de València, que en el seu moment va acollir la Copa Amèrica, com a espai per al trasllat de la World Race. I és que, encara que les instal·lacions s’han anat destinant a altres efectes, encara queda espai suficient per a poder acollir als equips de regates en un dels llocs més emblemàtics de la ciutat.

Així mateix des de l’Ajuntament de València, es mostren també partidaris d’acollir aquesta competició com una nova finestra més internacional. Després de la gran projecció internacional de la Copa Davis, el govern de la Nau considera que València està a l’altura de rebre grans esdeveniments esportius.

Les negociacions no han fet res més que començar, i des de l’organització s’estan barrejant diferents opcions. No obstant això, la qual cosa és evident és que, en cas de celebrar-se la World Race a València, no tindria el mateix format al qual estem acostumats. Per davant, dos mesos per a decidir com serà el nou format d’una de les competicions de regates més prestigioses i, per descomptat, per a decidir quin serà el port d’eixida.

Quant a la data en la qual es disputarà aquesta competició, aquest contratemps ha provocat que es retarde l’esdeveniment esportiu. Així, si estava previst per al 12 de gener de 2019, la cancel·lació de la Barcelona World Race obliga que es trasllade als mesos d’abril-juliol per a guanyar temps en les negociacions amb les diferents ciutats interessades a acollir una competició d’elit.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 12 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris