Els hospitals donen més comoditats a pacients i familiars: arriba el wifi gratis

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública també oferirà una app per a seguir l’estat de les intervencions quirúrgiques dels pacients

Guardar

hospitales_valencia
hospitales_valencia

Si des de febrer ja existeix el servei de televisió gratuïta, els hospitals públics de la Comunitat Valenciana faran un gir més de rosca en el seu camí cap a la modernització tecnològica. La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ja ha implantat la infraestructura que oferirà als pacients i als seus familiars el servei de wifi lliure per a accedir a internet, però també ha desenvolupat una aplicació per a mòbils per a seguir l'estat de les intervencions quirúrgiques.

En primer lloc, la xarxa gratuïta WIFI-SANITAT es fixarà al llarg del mes de març i permetrà la navegació lliure des dels dispositius mòbils dels usuaris i les usuàries perquè puguen consultar els seus correus electrònics, xarxes socials, aplicacions i pàgines web. En concret, hi haurà una amplada de banda exclusiva per a pacients i familiars disponible en Urgències, Consultes Externes, Hospitalització i amb especial rellevància per a les àrees d'hospitalització pediàtrica i les zones d'hospital de dia, amb pacients que reben tractaments oncològics o hemodiàlisi. "Aquestes persones podran veure alleujada l'espera mentre reben el seu tractament terapèutic gràcies a l'ús gratuït d'internet", indica l'Administració.

Una altra amplada de banda estarà reservada per a ús exclusivament professional del personal sanitari per a les anotacions en la història clínica o la dispensació de medicaments, de manera que sempre es garantirà la seguretat de l'accés a les dades clíniques per als i les professionals que el requerisquen i es preserve la confidencialitat de la informació. No obstant això, aquest servei no afecta l'ús clínic que requereix la plantilla, per la qual cosa tindrà paràmetres que realitzen desconnexions automàtiques dels dispositius dels usuaris davant períodes prolongats de no utilització.

D'altra banda, aquesta setmana es posarà en marxa una nova app que permetrà que els familiars o acompanyants puguen fer seguiment de l'estat dels pacients que es troben en una intervenció quirúrgica, amb actualització automàtica a mesura que es desenvolupe el procés quirúrgic. L'hospital facilita una fulla informativa amb un codi privat d'identificació a la persona que serà intervinguda i, si ho desitja, podrà entregar-li-la als seus coneguts perquè introduïsquen el codi que té assignat i puguen informar-se dels canvis i avanços en el procés.

"D'aquesta manera, les persones acompanyants no necessiten estar permanentment en la sala d'espera esperant la fi de la intervenció, ja que poden seguir el procés a través del mòbil, que envia notificacions d'alerta quan la persona intervinguda canvia d'estat. Així, la família pot estar ja preparada per a acompanyar al o la pacient en finalitzar la recuperació de la intervenció", destaca la conselleria.

Actualment, alguns hospitals ja tenen instal·lades pantalles d'informació que compleixen aquesta funció per a saber on es troben els pacients intervinguts en Cirurgia Major Ambulatòria (preparació prèvia a la intervenció, intervenció o àrea de recuperació), una mesura destinada principalment per als casos en els quals no es produïsca l'hospitalització.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat que ambues dues iniciatives "formen part del pla d'humanització que està duent a terme la Conselleria de Sanitat", que pretén "oferir major confort, tant a pacients com a professionals en els centres públics sanitaris". Per tant, l'accés a wifi gratuït i l'aplicació, que es posaran en funcionament en les pròximes setmanes i dies, respectivament, s'uniran al servei de televisió gratuïta dels hospitals de la Comunitat Valenciana des del 15 de febrer, que permet als pacients estalviar una mitjana de quatre euros al dia.

Arxivat a:

Destacats