caixa popular

Torna a WhatsApp l'estafa dels cupons de Mercadona

L’usuari accedeix a un servei Prèmium amb un cost de 6,50 euros

Torna a WhatsApp l'estafa dels cupons de Mercadona
14/06/2017 -

Torna una de les estafes d’estiu més sonades. Per tercer any consecutiu, l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE) i la Policia Nacional han alertat de la coneguda com a campanya de Mercadona, una campanya fraudulenta que es propaga a través de WhatsApp, i en la qual s’assegura l’obtenció de falsos cupons, per valor de 150 euros, d’aquesta cadena de supermercats. No obstant això, la realitat és una altra, ja que l’usuari accedeix a un servei Prèmium amb un cost de 6,50 euros al mes, com a mínim.

Aquesta vella estafa té un funcionament molt similar al de la resta d’estafes per WhatsApp. Se sol·licita a l’usuari, que rep el missatge, que punxe en l’enllaç d’una pàgina web que imita a la de Mercadona. A continuació, es demana que es responga a una sèrie de preguntes sobre l’atenció que rep d’aquesta empresa.

Finalment, es convida a l’usuari a compartir aquest missatge amb altres 15 usuaris més, així com a emplenar casellers amb dades personals, com a nom, adreça o data de naixement. En fer-ho, es redirigeix a una nova pàgina en la qual se sol·licita que s’introduïsca un número de telèfon mòbil. Al peu de la pàgina, passant completament inadvertit, apareix un text en el qual s’informa l’usuari que se li cobrarà 6,50 euros al mes.

Aquesta estafa, que ja es va dur a terme en 2015 i 2016, torna de nou a les xarxes socials. Per això, des de la Policia Nacional avisen de la importància de no proporcionar les nostres dades personals en llocs no segurs, així com contactar amb l’empresa protagonista per a assegurar-nos de no caure en aquest tipus d’estafes.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − tres =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018