25n
25N
25N

Mª José Fas: 'Amb la Walking Epidural, es controlen els dolors del part sense deixar paralitzada a la dona'

Amb aquesta tècnica, una dona amb un embaràs de baix risc podrà donar a llum de peu

Mª José Fas: 'Amb la Walking Epidural, es controlen els dolors del part sense deixar paralitzada a la dona'
24/03/2017 -

L’Hospital Manises és l’únic hospital urbà de València pioner a apostar per la Walking Epidural, una nova tècnica analgèsica que no solament permetrà a les dones embarassades controlar el dolor del part, sense deixar-la paralitzada, sinó que a més li permetrà donar a llum de peu. Una postura molt beneficiosa durant el part.

València Extra ha parlat amb Mª José Fas, Cap de Servei d’Anestesiologia de l’Hospital de Manises, que ens ha explicat tots els avantatges sobre aquesta nova tècnica.

En què consisteix aquesta tècnica?

Aquesta tècnica permet controlar els dolors propis del part sense deixar paralitzada a la dona de cintura cap avall, aportant-li una major mobilitat durant el període de dilatació i permetent-li participar de manera més activa en l’expulsió del bebé.

La tècnica per a aplicar aquest tipus d’epidural és similar a la de l’analgèsia tradicional amb xicotetes modificacions en les dosis. S’aconsegueix així que les fibres motores queden despertes el que permet controlar el moviment i fer que solament s’adormen les fibres sensitives. D’aquesta manera, la pacient no queda adormida de cintura cap avall el que facilita a la mamà desplaçar-se sense dificultat i col·laborar activament durant el part.

Quins avantatges ofereix la Walking Epidural respecte a la convencional?

L’avantatge més notori d’aquesta tècnica és aconseguir l’absència del dolor en la pacient atribuint-li la sensibilitat necessària per a notar les contraccions. La walking epidural permet que la futura mare senta com el seu fill travessa el canal del part minimitzant el dolor i fent del part una sensació més humanitzada. També permet a la dona desplaçar-se durant el part, encara que és fonamental que la pacient tinga un acompanyant que l’ajude en els seus desplaçaments i li servisca com a suport, al mateix temps que s’incrementa el benestar matern doncs evita que la pacient haja d’estar enllitada i sondada.

Entre les millores que introdueix també es troba la possibilitat d’ampliar el ventall de les postures en què una dona amb l’epidural pot donar a llum, facilitant a les pacients al fet que adopten la postura que desitgen durant el seu treball de part, sempre amb la col·laboració del personal del paritori o un acompanyant. A més, aquesta tècnica permet a les dones que tenen un part de baix risc i han rebut aquest tipus d’anestèsia provar de donar a llum de peu donats els beneficis de les posicions verticals. La postura de peu en parteres sense epidural s’ha associat amb una disminució de la taxa de part instrumentat, que s’ha situat entorn del 18%.

També permet una xicoteta reducció de la durada de la segona etapa del treball de part, així com una menor incidència de la compressió aorto-cava en la mare, la qual cosa dóna com a resultat una disminució dels canvis en la freqüència cardíaca fetal.

La Walking Epidural és aconsellable per a totes les dones?

Es tracta d’una tècnica que està especialment indicada en parts de baix risc, que podria ser útil quan estem davant un part llarg, per la llibertat que confereix a la mare. No obstant això, no sempre és possible aplicar aquesta tècnica, és necessari complir uns requisits bàsics per a assegurar la seguretat tant de la pacient com del bebé.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 5 =