25n
25N
25N

Walker's aposta per la inclusió laboral dels col·lectius més vulnerables

La seua plantilla està formada, en un 25%, per persones amb diversitat funcional

http://walkerpackmpl.com

Walker's aposta per la inclusió laboral dels col·lectius més vulnerables
13/11/2018 -

Treball, dedicació, però també compromís amb la societat són valors que representen a Walkerpack o Walker’s, una empresa valenciana de serveis logístics que en, relativament, poc temps gestionen part de la cadena logística de Ford, però també treballen per a altres grans companyies com Faurecia o Brugola. No obstant això, la qual cosa fa especial a aquesta empresa no és el seu ràpid creixement, que ha sigut fruit del “treball, treball i més treball”, com conta Salvador López, Responsable de Producció, a València Extra, sinó la seua ferma aposta per la inclusió laboral d’un col·lectiu que troba més barreres a l’hora d’accedir a un lloc de treball: les persones amb diversitat funcional.

“Ens agrada ajudar. A voltes, no som conscients de l’important que és oferir un lloc de treball a una persona amb diversitat funcional en igualtat de condicions que la resta de treballadors. Nosaltres ho hem fet des del principi. Adaptem el lloc a les característiques de cada treballador perquè se senten motivats perquè ningú rendeix si treballa en alguna cosa que no li motive”.

En poc temps, han passat d’una plantilla de 50 treballadors a 500, i al voltant del 25% està composta per persones amb diversitat funcional. Una aposta per la inclusió que també ha obtingut el reconeixement del món empresarial, i enguany s’alçaven amb el Premi Càmera 2018 a l’empresa socialment compromesa, així com amb el Premi CEPYME per la inclusió laboral de les persones amb diversitat funcional.

No obstant això, Walker’s no es conforma, i segueix diversificant les seues ajudes per a facilitar l’accés laboral als col·lectius més vulnerables. En aquest sentit, Ricardo desvela que “a partir de l’any que ve, comptarem amb dos serveis nous per a Ford, i un d’ells estarà, íntegrament, gestionat per dones. Un total de 150 dones, que ocuparan tant els llocs d’Administració, com els de carretilleres. Tot estarà format per dones. I és que si les dones sou el 50% de la població, Per què no heu de tenir el 50% d’oportunitats?”.

“Es tracta d’un repte personal, que comparteix la CEO de l’empresa, Pepa Torres, un exemple que les dones poden obrir-se pas en un món que estava pensat per als homes. A més, nosaltres, des de fa tres anys, comptem amb un Pla d’Igualtat que ho apliquem contínuament”.

Li preguntem pel secret de l’èxit d’una empresa que, en poc temps, ha revolucionat el sector, i Ricardo ho té clar: “La clau és el treball, i pot ser que també siga fruit de la casualitat, però si la casualitat t’enxampa treballant, millor. Pepa Torres, CEO de Walker’s, i jo ens vam conéixer l’any 82, mentre estudiàvem de nit en un institut de Silla perquè, pel dia, treballàvem. Per això, vull transmetre que sí que es pot, que es poden fer moltes coses si no ens posem barreres, i treballem en el que volem”.

Per això, Walker’s no descansa, i també compten amb un forn ecològic, en el qual treballen persones amb diversitat funcional. Però a més, el passat mes d’octubre, van subscriure un conveni amb l’Ajuntament d’Alcàsser per a finançar una beca anual per a estudiants de la localitat. “Nosaltres som d’Alcàsser, i ens van concedir un premi per la nostra trajectòria professional. Durant els discursos, sentirem que hi havia joves que deixaven els seus estudis per no poder pagar-se les taxes, i decidirem ajudar-los”.

“Walker’s és un negoci, però un negoci es pot fer de moltes maneres. I crec que aquesta és una forma molt més ètica de fer-ho”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 5 =