25n
25N
25N

Tornen les jornades mediambientals i astronòmiques a la Costera de Puçol

Tornen les jornades mediambientals i astronòmiques a la Costera de Puçol
10/07/2020 -

Un any més, el col·lectiu comarcal Acció Ecologista-AGRÓ organitza les Nits de natura a la Costera, que ja són tota una tradició a Puçol durant els mesos d’estiu. Xarrades, rutes teatralitzades, observació astronòmica… Són moltes les activitats que, amb el suport de l’Ajuntament, intenten aproximar la naturalesa als veïns. Tant la que habita en la Costera, com la que ens mira des de l’espai. Per a tota la família!

Una ruta teatralitzada a càrrec de Calderona Viva, amb Els Mags de les estreles, és la primera jornada d’aquest estiu; una activitat més que interessant que veïns de totes les edats podran gaudir el 17 de juliol a les 21.30 hores.

I el mateix ocorre amb la resta de rutes teatralitzades a càrrec de Calderona Viva que porta enguany la programació: Amistes de la Nit, el divendres 31 de juliol a les 21.00 hores; Els Mags de les estreles, el 14 d’agost a les 21.00 hores i, el 28 d’agost, a les 20.30 hores, una altra més amb la companyia d’Amigues de la Nit.

En definitiva, un estiu replet d’espectacle i diversió, sempre, en connexió amb la naturalesa. «La idea és acostar a la gent del poble a la Costanera i que descobrisquen aquest paratge natural municipal», comenta Miguel Crespo, coordinador del projecte Acció Ecologista-AGRÓ a Puçol.

Amb aquest objectiu s’ha llançat una proposta d’activitats lúdiques per a tota la família en la qual «parlarem sobre aquest paratge, contaminació lumínica, la importància de mantenir els cels foscos, i també sobre ratapinyades i altres espècies nocturnes», afig el responsable.

Però la naturalesa no es limita a la que podem trobar en la Terra. Més enllà de la Costera i la serra Calderona, aquest projecte convida a reflexionar sobre les meravelles naturals que es troben fora del nostre planeta, en l’espai exterior.
Per a això, Amadeo Aznar, astrònom i divulgador local, organitza un any més les jornades d’observació astronòmica a càrrec d’Astronomia per a tots, acompanyades d’interessantíssimes xarrades per part de l’especialista per a comprendre millor l’univers i la nostra relació amb ell.

La primera jornada d’observació astronòmica serà el dissabte 12 de setembre a les 20.00 hores i, la segona, el dia 26, també a les 20.00 hores.

La inscripció a les jornades ha de fer-se a través de l’adreça info@calderonaviva.com i, encara que és gratuïta, les places són limitades. En apuntar-te, rebràs un correu electrònic de confirmació de la reserva que inclou un protocol i consells sanitaris a seguir durant l’activitat, amb l’objectiu de garantir les mesures de seguretat necessàries a causa de la pandèmia.

En cas de no quedar places lliures per a la jornada sol·licitada, se t’oferirà la possibilitat de participar en alguna altra. Davant qualsevol dubte, pots telefonar al 691 077 424.

«Convidem a tots els veïns a pujar a la Costanera i gaudir de totes les activitats a la llum de la lluna», apunta Crespo, i comprendre millor el món que ens envolta. No sols en la Terra, sinó també en l’espai.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =