Curt Creixent torna en format en línia per a analitzar la situació del curtmetratge

Se celebra del 23 de novembre al 2 de desembre

Guardar

20.11.23 curt creixent
20.11.23 curt creixent

L’Institut Valencià de Cultura organitza la sisena edició de Curt Creixent, trobades del curtmetratge. L’esdeveniment, que per la situació actual se celebrarà en línia, reuneix professionals de la producció, programació o gestió de cinema que se citaran en xarrades, ‘pitchings’ i trobades virtuals del 23 de novembre al 2 de desembre a les 11 hores. Una oportunitat única per a conéixer millor el moment present del sector audiovisual i del curtmetratge al llarg de quatre sessions en línia obertes al públic amb inscripció prèvia des de la web www.curtcreixent.org.

En la seua sisena edició, Curt Creixent, en l’organització de la qual col·labora la distribuïdora Some Like It Short, trasllada al format en línia el lloc de celebració i també el contingut. Igual que en molts altres festivals i esdeveniments marcats per les actuals circumstàncies, són ara les pantalles l’espai de debat, de reunió o de presentació de projectes. Així, en aquesta nova edició les sessions de Curt Creixent giraran entorn del canvi en festivals i mercats internacionals i el dia a dia en el sector del curtmetratge. Una dinàmica d’indústria en què s’especialitzen aquestes trobades des que van nàixer en 2015, amb la vocació de ser una cita per als professionals, estudiants i diferents agents del món del curtmetratge i que enguany s’han adaptat al format en línia adaptat i a les noves circumstàncies per a no deixar de celebrar-se.

El dilluns 23 de novembre arranquen les jornades amb la xarrada ‘Experiències online de festivals i mercats internacionals en els temps de pandèmia’, amb el coordinador de la programació internacional de Festival du Court Métrage de Clermont-Ferrand, Tim Redford, i el director de MECAL Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, Roberto Barrueco.

El dimecres 25 de novembre, serà el torn de la masterclass que donarà les eines clau per a fer una bona presentació de projectes via ‘streaming’. ‘Com preparar el teu pitch online’ és el títol d’aquesta classe magistral que serà conduïda per María Albiñana, actriu, guionista, productora i coordinadora de la Secció Oficial de Websèries de Cinema Jove, i Gemma Vidal, Program Manager de La Incubadora de l’ECAM.

Seguint amb les xarrades, el dilluns 30 de novembre, parlarem sobre el curtmetratge del nostre país en el context internacional amb ‘l’Informe de l’estat del curtmetratge espanyol: promoció dins i fora’ que comptarà amb la presència de Tito Rodríguez, director de Màrqueting i Promoció de l’ICAA, i Jorge Rivero, representant de la Coordinadora del Curtmetratge Espanyol, a més de programador en festivals com el FIC Xixon.

El dimecres 2 de desembre serà el ‘pitch’ de curtmetratges, en el qual quatre cineastes valencians presentaran els seus projectes, seleccionats prèviament d’entre els que han rebut ajuda a la producció de l’Institut Valencià de Cultura. Són curtmetratges en fase de postproducció que rebran per part del jurat orientació per a abordar la seua distribució i difusió en festivals i altres plataformes. Aquest jurat el formen Pilar García Elegido, cineasta i gestora especialitzada en promoció de cine; Guadalupe Arensburg, responsable de compres de curts de Movistar+; i Celia Civera, productora d’À Punt Mèdia i responsable del programa Filem Curt. A més, María Albiñana impartirà els dies 24 de novembre i 1 de desembre un taller previ als quatre participants del ‘pitch’, com a ajuda i formació per a la preparació de la seua presentació.

Destacats