25n
25N
25N

Les principals ciutats de la Comunitat tornaran al confinament perimetral a partir de hui

Tal com va succeir la setmana passada, l’accés a ciutats de més de 50.000 habitants estarà restringit

Les principals ciutats de la Comunitat tornaran al confinament perimetral a partir de hui
05/02/2021 -

La Comunitat Valenciana afronta el segon cap de setmana consecutiu en el qual s’aplicarà el tancament perimetral de les principals ciutats, és a dir, aquelles que superen els 50.000 habitants. Aquest confinament perimetral s’aplicarà des d’avui divendres a partir de les 15 h fins al dilluns a les 6 h. Per tant no es podrà ni entrar ni eixir de ciutats com València, Torrent o Sagunt, només per motius sanitaris o laborals, entre altres.

Aquesta mesura tindrà lloc, a més d’en les localitats ja assenyalades, en nou ciutats de la província d’Alacant (Alacant, Alcoi, Benidorm, Elx, Elda, Oriola, Petrer, Sant Vicent del Raspeig i Torrevella), dues de la província de Castelló (Castelló i Vila-real) i en les dues restants de la província de València: Gandia i Paterna.

La setmana passada, amb la finalitat de garantir el compliment d’aquesta mesura es van establir controls policials en els accessos i sortides de les localitats, estacions d’autobusos i trens, centres comercials i zones d’oci, i es va recórrer a drons i a quads per a vigilar platges. Així, per a aquest cap de setmana es preveu un augment de la vigilància pel fet que el primer cap de setmana d’aquests tancaments perimetrals es va saldar amb més de 3.900 propostes de sanció, relacionades sobretot amb incompliments de la restricció de circulació i l’ús de la mascareta.

Circulació només per causa justificada

Per tant, de les 16 ciutats esmentades tan sols es podrà sortir i entrar d’aquestes per motius estrictament indispensables, com pot ser el retorn a la residència habitual, l’assistència a centres sanitaris o al lloc de treball, o la cura de persones vulnerables.

Segons va explicar el diumenge el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, durant el passat cap de setmana, la mobilitat en aquests municipis perimetrats es va reduir un 50% respecte a l’anterior tant en el transport per carretera com per ferrocarril. També va tenir paraules d’agraïment a la ciutadania per la seua corresponsabilitat davant aquesta situació extraordinària.

La Comunitat Valenciana afronta així el seu segon cap de setmana de tancament perimetral en grans ciutats. En principi s’aplicarà tres caps de setmana, ja que el decret que estableix aquesta restricció va entrar en vigor la setmana passada, quan es van veure gran quantitat d’embussos a l’eixida de ciutats com València, i estarà vigent fins al pròxim 15 de febrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + quatre =