25n
Orgull
Orgull

Indemnitzacions per als afectats per la vaga de Ryanair

Ryanair cancel·la hui 396 vols

E.P.

Indemnitzacions per als afectats per la vaga de Ryanair
10/08/2018 -

L’Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (Avacu) ha recordat als usuaris afectats per la vaga de pilots convocada aquest divendres en la companyia aèria de baix cost Ryanair, que afectarà 24 vols amb origen o destinació a Espanya, que poden demanar indemnitzacions.

Igual que va ocórrer amb els aturs convocats el passat mes per treballadors de la companyia, els passatgers afectats tenen dret a rebre les corresponents indemnitzacions previstes en el Reglament 261/2004 del Parlament Europeu i del Consell d’11 de febrer pel qual s’estableixen normes comunes sobre compensació i assistència en cas de denegació d’embarcament i de cancel·lació o gran retard dels vols, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

En aquest sentit, l’associació ha “animat” als viatgers damnificats a presentar les reclamacions pertinents davant la companyia i ha explicat que els passatgers afectats tenen dret a rebre informació amb les condicions d’assistència i compensació; rebre assistència –alimentació o beguda–; i, en cas que fóra necessària, la pernoctació, allotjament i transport.

Així mateix, han indicat que també tenen dret a sol·licitar el reemborsament o transport alternatiu, podent triar entre devolució de l’import del bitllet adquirit en set dies, transport a la destinació final com més prompte millor o transport a la destinació final en una data diferent i que convinga al passatger.

D’altra banda, des d’Avacu han assenyalat que els afectats podran sol·licitar una indemnització, els imports de la qual dependran del quilometratge del vol contractat i sempre que concórrega algun d’aquests requisits, com que s’informe de la cancel·lació als usuaris almenys amb dues setmanes d’antelació a l’hora prevista d’eixida del vol.

Un altre requisit és que s’informe de la cancel·lació als usuaris almenys amb un període d’entre dues setmanes i set dies i se’ls haja oferit transport alternatiu que els permeta eixir amb no més de dues hores d’antelació pel que fa a l’hora d’eixida prevista i arribar a la seua destinació final amb menys de quatre hores de retard pel que fa a l’hora d’arribada prevista.

L’últim requisit que podria complir és que s’haja informat de la cancel·lació als usuaris amb un termini menor de set dies d’antelació i se’ls oferisca un vol alternatiu que els permeta eixir amb no més d’una hora d’antelació de l’hora prevista inicialment i arribar a la seua destinació final amb menys de dues hores de retard pel que fa a l’hora d’arribada prevista.

FULL DE RECLAMACIONS AMB DOCUMENTS ADJUNTS

Avacu ha explicat als usuaris que el primer pas per a posar una reclamació és posar-ho en coneixement de la mateixa companyia i han aconsellat fer-ho a través d’un full de reclamacions o un altre mig escrit, ja siga a través de la mateixa companyia, en les oficines de l’autoritat aeroportuària –AENA, a Espanya– o a través d’un organisme de consum.

En aquest sentit, han indicat que a la reclamació hauran d’adjuntar-se la còpia dels documents pertinents, com a bitllets, nombre de localitzador, tiquets o factures i en cas de no rebre “resposta satisfactòria” a aquesta reclamació, el consumidor podrà reclamar davant l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA).

A més, han assenyalat que en cas que cap de les anteriors vies siga satisfactòria, el consumidor podrà acudir a la via judicial i des d’Avacu s’han posat a la disposició dels possibles afectats per a assessorar-los davant qualsevol dubte o problema, a través del telèfon 96 352 68 65 o mitjançant el correu electrònic avacu@avacu.es.

RYANAIR CANCEL·LA HUI 396 VOLS

Ryanair ha cancel·lat 396 vols per la vaga que els pilots de Suècia, Bèlgica, Irlanda i Alemanya han convocat per a aquest divendres 10 d’agost, dels quals 82 d’ells (41 connexions) són amb origen o destinació a Espanya, dels quals 14 són en l’aeroport d’Alacant, el més afectat. A la vaga, podrien sumar-se també els pilots de Ryanair a Holanda.

Així es pot comprovar en el seu web, en la qual han desaparegut vols regulars per a aquest divendres en els aeroports de Tenerife Sud, Gran Canària, Madrid, Barcelona, Girona, Alacant, Màlaga, Sevilla, Palma, Eivissa, Lanzarote, Almeria, Jerez, Santander, Vitòria i Saragossa.

Segons la web de Ryanair, cap vol que connecte aeroports espanyols amb irlandesos ha sigut cancel·lat per aquesta vaga europea, tampoc cap amb Holanda, encara que en aquest últim cas la ‘low cost’ irlandesa encara està a l’espera que la justícia del país decidisca la legalitat de les mobilitzacions.

D’aquests aeroports, el més afectat és el d’Alacant, amb set connexions suspeses. Cinc d’elles són amb aeroports alemanys, concretament els de Düsseldorf Internacional, Düsseldorf Weeze, Berlín Schönefeld, Frankfurt Internacional i Colònia. A més han desaparegut en la web les connexions amb l’aeroport belga de Charleroi i el suec d’Estocolm Skavsta.

L’aeroport de Palma ha sigut el segon més afectat (sis connexions suprimides) a causa de l’efecte de les cancel·lacions a destinacions alemanyes. I és que el divendres Ryanair deixarà d’operar les connexions amb les localitats de Düsseldorf, Frankfurt, Lautzenhausen (Francfort Hahn), Colònia i Weeze (Düsseldorf Weeze). Aquesta última perd dues connexions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc − 2 =