25n
25N
25N

Vox veu "irresponsable" que Ribó oferisca rebre a l'Open Arms

EP

Vox veu "irresponsable" que Ribó oferisca rebre a l'Open Arms
05/08/2019 -

El grup municipal de Vox a l’Ajuntament de València ha criticat la “imprudència i irresponsabilitat” de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, per oferir el port de València per a acollir el vaixell de l’ONG Proactiva Open Arms. Ha advertit que “col·laborar amb les màfies no és la solució i l’arribada massiva d’immigrants il·legals, lluny de solucionar el problema, genera uns altres als països receptors”.

L’embarcació va rescatar aquest dijous a 55 persones que anaven a bord d’una pastera que s’afonava al Mediterrani i cerca un “port segur” per al seu desembarcament. Un dia després, durant la matinada d’aquest divendres, va rescatar a 69 persones “amb signes inequívocs de violència” patida a Líbia. Entre elles, tres dones que van ser evacuades per la Guàrdia Costanera italiana aquest dissabte. L’ONG va advertir aquest diumenge que és “urgent i prioritari” tindre un port segur per a poder portar als 121 migrants.

En aquest context, Vox ha remarcat que les persones rescatades són “immigrants que estan sent utilitzats per màfies internacionals que s’aprofiten de la seua misèria i precària situació”. En un comunicat, el partit ha asseverat que “amb les declaracions de Ribó només s’agreuja més el problema”.

La formació s’ha preguntat si “Ribó els buscarà casa i treball o després de fer-se la foto els deixarà al carrer perquè siguen altres associacions, com Càritas, les que s’encarreguen d’ells”.

Vox ha subratllat que la decisió de rebre el vaixell de l’ONG “és competència del govern de la nació i no de València”. En eixe sentit, ha defensat que “aquesta decisió ha de tindre en compte la legislació europea”.

Al seu judici, l’oferta de rebre l’embarcació en el port de València obeeix “més a una estratègia de màrqueting polític que a una voluntat real d’ajudar, ja que si de debò es vol ajudar aquests països, les accions s’han de realitzar en els llocs d’origen”.

“Per exemple, ajudant-los en la construcció de col·legis, hospitals i universitats”, ha indicat Vox, que ha advocat per “intentar aconseguir que aquests pobles tiren avant i les persones joves no senten la necessitat d’eixir d’ells, sinó que es queden per a alçar el país”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 19 =

museo etnologia
ficcions 2019-2020