Vox vol que la bandera espanyola onege en tots els IES i demana dades d'abandó i aprenentatge en llengua materna

Guardar

bandera_españa
bandera_españa

El grup parlamentari Vox ha presentat una iniciativa en Les Corts en la qual demana que la bandera espanyola onege en tots els Instituts d'Educació Secundària (IES) de la Comunitat, al mateix temps que ha sol·licitat informació sobre abandó escolar primerenc juntament amb les dades sobre el percentatge d'alumnes que estudien en la seua llengua materna.

La seua portaveu adjunta, Llanos Massó, ha presentat una proposició no de llei de tramitació urgent instant al Consell que col·loque la bandera nacional en tots els IES, ja que segons la Llei per la qual es regula l'ús de la bandera d'Espanya i el d'altres banderes i ensenyes, aquesta "haurà d'onejar en l'exterior i ocupar el lloc preferent a l'interior de tots els edificis de l'administració central, institucional, autonòmica, provincial o insular i municipal de l'Estat".

"I, en concret, en el seu article 4, en les comunitats autònomes, els estatuts de les quals reconeguen una bandera pròpia, aquesta s'utilitzarà juntament amb la bandera d'Espanya en tots els edificis públics civils de l'àmbit territorial d'aquella, en els termes del que es disposa en l'article sisé de la present llei", ha agregat.

Massó, diputada per Castelló, ha explicat que presenten aquesta iniciativa "davant el devessall de notificacions dels ciutadans sobre la falta de la bandera nacional en els seus instituts". "Estem farts que hi haja lleis que s'incompleixen contínuament i ningú faça res, sobretot aquelles que tenen a veure amb els símbols nacionals", ha agregat.

D'altra banda, la diputada ha sol·licitat informació relativa als percentatges d'abandó escolar primerenc en el sistema educatiu valencià i el "baix rendiment" en lectura, matemàtiques i ciències en la Comunitat Valenciana des de 2010 a 2019, juntament amb les dades sobre el percentatge d'alumnes que realitzen els seus estudis d'Educació Infantil, Primària i Secundària en la seua llengua materna.

En aquest sentit, la portaveu adjunta ha assenyalat que, "segons informació publicada, les dades sobre baix rendiment i abandó escolar a la Comunitat Valenciana estan per damunt de la mitjana de la resta d'Espanya i molt per damunt dels objectius de la Unió Europea. Intuïm que la majoria dels alumnes no són escolaritzats en la seua llengua materna, com recomana un informe de la UNESCO i que, òbviament, és de sentit comú, encara que el govern valencià tinga sentit comú seria molt demanar".

Destacats