Vox vol aplicar el 'pin parental' a la Comunitat Valenciana

Guardar

llanos_vox
llanos_vox

Vox ha presentat una proposició no de llei (PNL) en Les Corts per a instar al Consell a implantar el 'pin parental' en la Comunitat Valenciana, "davant el renou del govern socialcomunista" de Pedro Sánchez per demanar la retirada de la mesura a Múrcia.

Així ho han anunciat aquest dilluns els portaveus del grup, Ana Vega i José María Llanos, en una roda de premsa sobre la mesura impulsada pel seu partit en el govern murcià (PP i Ciutadans). El 'pin parental' permet als pares autoritzar l'assistència dels seus fills a classes amb continguts sobre diversitat afectiva-sexual.

Després de la seua aprovació, el Govern central PSOE-Unidas Podemos va remetre passat divendres a la Conselleria d'Educació de la Regió de Múrcia un requeriment perquè procedisca a la retirada de les instruccions enviades als seus centres educatius a principi de curs on permetia el 'pin parental'.

Per contra, per a Vox, "és una cosa tan lògica i de sentit comú com als pares puguen triar l'educació moral i religiosa dels seus fills". "No hauria de ser qüestionat per ningú", ha subratllat el portaveu, destacant que ve recollit tant en la Constitució com en diverses declaracions internacionals.

Ha advertit, a aquesta línia, sobre l'existència d'"algunes xarrades, tallers, materials o tallers en els col·legis respecte a qüestions moralment controvertides i que poden afectar la sexualitat", davant el que Vox va proposar el 'pin parental' "des de l'inici del seu projecte polític en 2014" i "contra els quals creen que els fills són de l'Estat i no dels pares".

Es tracta d'"una autorització expressa: un document que els pares entreguen al director a l'inici de curs indicant-li que, sempre que es realitzen xarrades o tallers moralment controvertides o sobre sexualitat, li ho comuniquen perquè puguen analitzar-ho i decidir si els seus fills assisteixen o no". "No són matemàtiques, socials o ciències, són qüestions que queden fora de l'àmbit curricular i que poden atemptar al dret dels pares", ha recalcat Llanos.

PLURILINGÜISME

També en matèria educativa, la síndica de Vox ha destacat el "gran èxit" de la manifestació del dissabte a Orihuela (Alacant) contra la Llei de Plurilingüisme del Govern valencià (PSPV, Compromís i Podem), amb "més de 20.000 persones". "El Botànic està obligat a donar una resposta als pares", ha advertit, criticant "les normes lliberticides que l'esquerra vol imposar en aquests règims socialcomunistes".

I ha emfatitzat: "Som espanyols i parlem en espanyol i valencià des del respecte profund a la nostra llengua regional, que no és el català. Les llengües han de ser un nexe de connexió i no de segregació. El valencià mai pot ser una imposició, perquè a la Comunitat Valenciana una persona que ve de Múrcia, Albacete o Madrid no pot optar a un lloc de funcionari".

La portaveu de Vox ha retret els "colps en el pit" del PPCV contra la Llei de Plurilingüisme, una postura que "no deixa de sorprendre quan tot aquest problema es va iniciar amb l'exconseller Alejandro Font de Mora en 2012". "Per molt bons juristes que tinguen, el recurs d'inconstitucionalitat té un termini de tres mesos i és obvi que ja han passat des que es va publicar la llei en 2018", ha asseverat sobre la intenció dels 'populars' de portar-la al Tribunal Constitucional.

A això ha sumat la línia que segueix el Partit Popular en comunitats com Galícia, on "està aplicant eixa immersió lingüística". "És que el PP es convertirà en una sort de Ciutadans, que no sap on està", s'ha preguntat Vega, i ha instat als 'populars' a deixar clar si estan a favor de mantenir l'"obligació del valencià" en zones castellanoparlants com la Vega Baixa (Alacant).

Destacats