25n
25N
25N

Vox proposa a l'Ajuntament la bonificació màxima legal de l'impost de plusvàlua per herència

Vox proposa a l'Ajuntament la bonificació màxima legal de l'impost de plusvàlua per herència
07/05/2020 -

El grup municipal Vox a l’Ajuntament de València ha decidit presentar una moció en el consistori per a sol·licitar la bonificació màxima legal de l’impost de plusvàlua per herència, segons ha informat la formació en un comunicat. Així, ha assenyalat que la mesura fiscal que es planteja “es basa en les cent mesures de Vox i en el Pla Protegim Espanya”.

El portaveu d’aquest partit a l’Ajuntament de la capital valenciana, Pepe Gosálbez, ha explicat que l’objectiu de la moció s’emmarca en la cerca d'”una fiscalitat justa”. “En Vox busquem una fiscalitat justa, la més reduïda possible i mai desproporcionada ni confiscatòria”, ha apuntat sobre aquest tema.

En aquesta línia, Gosálbez ha manifestat que per això el seu grup municipal sol·licita “que en cas d’herència s’aplique una bonificació del 95 per cent en la plusvàlua municipal”. “Perquè quede clar, si a un ciutadà li eixia pagar 100 euros, haurà de pagar només 5 euros”, ha detallat.

Així mateix, el representant de Vox ha comentat que la seua formació també demana que l’Ajuntament de València “cree un procediment per a compensar l’excés de pagament de plusvàlua que hagen fet els valencians des de l’1 de gener”.

“Es tracta d’una mesura de sentit comú, i més en les circumstàncies econòmiques actuals provocades per la nefasta actuació del govern d’Espanya, del Consell i del govern municipal dirigit per –alcalde, Joan– Ribó, que estan afonant l’economia amb les seues mesures improvisades i negatives per a l’economia”, ha agregat Pepe Gosálbez.

El regidor ha indicat que “per això, la reducció de l’impost de plusvàlua per herència, hauria de ser aplicada al més prompte possible”. “L’article 31 de la Constitució Espanyola estableix que el nostre sistema tributari, en cap cas, tindrà abast confiscatori. No obstant això, es donen nombrosos casos que incompleixen el mandat constitucional”, ha asseverat.

Gosálbez ha exposat que “un dels més significatius és el relatiu a l’Impost sobre l’Increment de Valor dels terrenys de Naturalesa Urbana (IVTNU)”. “Aquest impost, de caràcter local, grava l’increment del valor que experimenten els terrenys i es posa de manifest a conseqüència de la transmissió de la propietat dels terrenys, inclosa la transmissió a títol d’herència”, ha dit.

“DOBLE IMPOSICIÓ”

El portaveu de Vox ha argumentat que “en aquests casos, el gravamen sobre el mateix fet econòmic i la seua transmissió forçosa per un fet no
voluntari com és la mort, resulta en el seu conjunt excessiu i desproporcionat, més en situacions de gravíssima emergència econòmica, com en la que ens trobem”.

“Cal no oblidar el fet que el causant de l’herència, i titular dels béns, ja va tributar abans de la seua defunció per la mera titularitat, sobrepassant amb escreix el límit de la doble imposició”, de manera que podem parlar d’una imposició múltiple”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + tres =