25n
25N
25N

El ple insta als diputats a votar els Pressupostos Generals de l'Estat si són justos amb València

El ple insta als diputats a votar els Pressupostos Generals de l'Estat si són justos amb València
30/03/2017 -

El Ple de l’Ajuntament d’aquest 30 de març ha aprovat una moció, amb els vots favorables de l’Equip de Govern i l’abstenció de l’oposició, perquè els diputats valencians “complisquen amb la seua obligació” i voten favorablement els Pressupostos Generals de l’Estat, solament si aquests reflecteixen mitjançant “partides pressupostàries reals” el finançament de les infraestructures necessàries per a València. L’alcalde, Joan Ribó, ha pivotat la seua reivindicació sobre tres punts: infraestructures, autonomia econòmica i finançament local.

Així, en paraules de Ribó, “inste, com a mesura mínima i de caràcter inajornable, al fet que el Govern realitze, de manera urgent, la iniciativa legislativa que conduïsca com més prompte millor a la liberalització de l’aplicació de romanents i de líquid de tresoreria municipals, conforme als acords que va adoptar el Ple fent ús de l’autonomia local, d’acord amb la Llei d’Hisendes Locals”.

L’alcalde ha reiterat les demandes que van quedar reflectides en les Jornades Municipalistes per un Finançament Just que es van celebrar en la capital del Túria els dies 16 i 17 de febrer. “Volem impulsar un acord ampli per a aconseguir una reforma del finançament local que complisca les expectatives dels governs locals reclamades durant llarg temps i plasmades entre altres acords en la Declaració de València”, ha recordat Ribó. Aquesta Declaració va ser subscrita per un gran nombre d’ajuntaments espanyols durant les Jornades del passat mes de febrer.

També ha instat als diputats valencians en el Congrés dels Diputats, “siguen del partit que siguen”, perquè voten favorablement els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) solament en el cas que “els interessos dels valencians queden reflectits amb partides pressupostàries”. Així, en la moció presentada s’insta perquè dits PGE “contemplen partides pressupostàries plurianuals per al soterrament de les vies del ferrocarril al seu pas per la ciutat de València, i per a la finalització, en el 2020, del Corredor Mediterrani per a passatgers i mercaderies a través de la Comunitat Valenciana, així com partides definides per al contracte programa per al transport metropolità per a la ciutat de València”, així com “l’assumpció del deute del Consorci València 2007 per part de l’Estat, i que es transferisquen a la Generalitat els fons necessaris per a la finalització de la línia T2 del metro”. Finalment, es demanda que els PGE “establisquen una millora considerable de la taxa de reposició que assegure el funcionament òptim de l’Administració”.

L’alcalde, en nom del Govern de la Nau, proposa que es trasllade aquest acord a la “presidència del Govern d’Espanya, al ministre d’Hisenda i Funció Pública, als portaveus dels Grups Parlamentaris del Congrés i del Senat i a la Junta de Govern de la FEMP”.

Fernando Giner, del grup Ciutadans, ha mostrat també interés en què aquests pressupostos servisquen perquè “s’acaben les retallades socials i que la classe mitjana puga tindre diners en la butxaca que és del que es tracta, per exemple, poder augmentar el permís de paternitat a 4 mesos, incrementar el pressupost per a dependència, per a establir una tarifa plana per a autònoms o un pla de xoc contra la pobresa infantil”.

Eusebio Monzó, del Grup Popular, ha declarat per la seua banda que “em sembla molt bé que tot es puga millorar, que puga haver-hi majors salaris, majors ingressos en la llar i que el llindar de la pobresa es disminuïsca, però presentem la primera moció per a reduir la pobresa, la infantil, sobretot, amb una proposta de 100.000 milions d’euros i vosté va dir que no”.

L’alcalde de València ha demanat “coherència” als grups polítics, perquè “pensen en les necessitats de la seua pròpia ciutat” i, per tant, demanen als seus correligionaris en el Congrés dels Diputats que actuen amb coherència respecte als seus votants. “Nosaltres així ho farem”, ha sentenciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria