25n
25N
25N

Vox demana en Les Corts que el no nascut torne a computar en el procés d'admissió d'alumnes i el Botànic s'oposa

Vox demana en Les Corts que el no nascut torne a computar en el procés d'admissió d'alumnes i el Botànic s'oposa
27/05/2020 -

Vox ha defensat aquest dimecres una proposició no de llei en Les Corts demanant al Consell que es modifique el decret d’admissió en centres educatius perquè el no nascut (quan la mare es trobe en període de gestació) compute com un membre més de la família a l’hora d’obtenir la puntuació corresponent, iniciativa a la qual han anunciat el seu suport PP i Ciutadans i a la qual PSPV, Compromís i Unides Podem s’han oposat, encara que la votació tindrà lloc aquest dijous.

La diputada de Vox Plans Massó ha defensat la proposició no de llei i ha manifestat davant els diputats que per molt que ho intente no aconsegueix entendre les raons per les quals el Consell del Botànic va eliminar del còmput al no nat, ja que és una cosa clarament perjudicial per a les famílies” i no suposa, al mateix temps, “ni un sol euro de despesa i la seua eliminació no reporta tampoc un euro”.

“És de justícia social”, ha dit, emparant-se en dues sentències del Tribunal Constitucional en les quals “reconeix la vida del concebut com un bé jurídic a protegir” i que es puga computar com a membre de la família a l’hora d’obtenir la puntuació per a l’admissió en un centre educatiu.

Així, ha preguntat per què es va eliminar en la Comunitat Valenciana aquest aspecte i ha assenyalat que si no se li aporten raons de lògica, li porta a pensar que és perquè “donen suport a ideologies antinatalistes” o que respon “simplement a la pura animadversió a la família”.

O podria ser, ha agregat Massó, que hagen advertit la “incongruència” de “reconéixer el que és obvi, que un xiquet en el ventre és un ésser humà” i al mateix temps “permetre que siga matat de manera legal”, mitjançant l’avortament.

La diputada del PSPV Ana Besalduch ha preguntat a la diputada de Vox si s’ha llegit les sentències que al·lega en la seua argumentació, perquè una versa sobre el recurs que en el seu moment va plantejar el PP contra la llei de l’avortament i l’altra es refereix a una qüestió d’inconstitucional que no entra en el fons.

Així, li ha demanat més rigor i ha recordat que el parlament ja va derogar la llei de protecció a la maternitat del PP: “Sent si els costa acostumar-se al fet que el parlamentarisme és qüestió de majories”. A més, ha qüestionat que aquest tema siga el que ajuda a la ciutadania en plena pandèmia mundial.

Papi Robles (Compromís) ha coincidit en l’ús “una mica tergiversat” de les sentències del Constitucional i ha recordat que en el dret civil es deixa clar que “la personalitat jurídica s’adquireix en el moment del naixement”.

També ha rebutjat regular un aspecte com aquest fonamentat en una llei ja derogada, que és la que marca el camí a les ordres i els decrets com aquest, el d’admissió. Al mateix temps, ha qüestionat que l’interés de Vox en la política educativa siga quant ha de puntuar un germà no nascut en un procés administratiu.

La diputada de Unides Podem Pilar Lima ha assegurat que li agradaria que Vox “defensara la vida, no una ficció jurídica, que és el que és el concebut” però “prefereixen posar-se en la defensa de les no vides”.

En aquest punt, ha criticat especialment que estiguen “incitant a la gent a saltar-se l’estat d’alarma” i “encoratjar un colp contra la sobirania popular”: “S’obstinen a ser un virus més en aquesta pandèmia”.

La parlamentària de Vox ha lamentat que el Botànic segueix “amb el seu discurs sectari”, ha rebutjat els “insults” rebuts i ha subratllat que ningú li ha donat “una sola raó” de l’eliminació del no nat en el còmput.

Beatriz Gascó (PP) ha recolzat la iniciativa encara que ha acusat Vox de no incloure en el seu text cap referència al fet que la llei de protecció a la maternitat va ser obra seua, com si la normativa haguera sorgit “per generació espontània”.

Ha defensat que la seua llei era “en positiu” i partia de la societat civil, i també ha assegurat que el Botànic “no té cap argument per a oposar-se a aquesta mesura” més enllà del “sectarisme”.

La diputada de Cs Mercedes Ventura ha defensat a més enllà del debat sobre el concebut ells estan d’acord que el no nat puga computar en l’admissió perquè les mateixes mares senten ja embarassades a aqueix xiquet “com a membre de la família” i “dir el contrari és deshumanitzar el fet de sentir que tenen moltes dones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 14 =

torrent