25n
25N
25N

Una vintena de voluntaris de Sueca recullen 40 quilos de residus en el riu Xúquer

Una vintena de voluntaris de Sueca recullen 40 quilos de residus en el riu Xúquer
30/09/2020 -

Una vintena de voluntaris i voluntàries de Sueca han retirat 40 quilos de residus del Xúquer, en la campanya de neteja de rius coordinada per la Fundació Limne i l’Ajuntament. L’activitat s’emmarca dins de “Mans al Riu!”, una campanya anual de neteja de rius i barrancs que organitza Limne des de fa onze anys gràcies a la col·laboració de Global Omnium i del Consorci de la Ribera. La campanya té com a finalitat fer partícip a la ciutadania del problema que suposen els residus en els nostres entorns naturals, així com de la necessitat de reduir el consum i fer un reciclatge efectiu. “Mans al Riu!” ha congregat enguany a més de 400 voluntaris i veïns de 24 localitats diferents, retirant més de cinc tones de residus dels nostres rius.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sueca animen als ciutadans i ciutadanes “a informar-se dels serveis de recollida municipal, i a participar activament en la conservació dels espais naturals i urbans, com a camí cap a la sostenibilitat amb accions senzilles com aquesta”, ha explicat Carmen Pérez, regidora de Medi Ambient, i una de les voluntàries que va participar en la neteja del riu.

L’activitat, si bé ha tingut un marcat caràcter lúdic i didàctic, pretén millorar els espais fluvials en què s’actua, posant l’accent en els mitjans que existeixen per a gestionar els residus. Des de Limne, consideren il·lògic que es continuen abandonant residus en els rius existint serveis de recollida, fins i tot porta a porta, i una xarxa d’ecoparcs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 1 =