25n
25N
25N

Decenes de voluntaris participen en una nova jornada de clareig en La Vallesa

Decenes de voluntaris participen en una nova jornada de clareig en La Vallesa
27/01/2020 -

L’Ajuntament de Paterna, en col·laboració amb el Parc Natural del Túria i la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, van realitzar dissabte 25 una nova jornada clarege en La Vallesa, en la qual van col·laborar desenes de veïns i veïnes juntament amb voluntaris de l’associació AFEMPES.

Durant el matí, els participants van retirar les restes de les tales realitzades en l’última setmana pels tècnics del Parc Natural. Aquestes restes vegetals seran triturades in situ pels treballadors de Zones Verdes de l’empresa municipal Gespa, de manera que es millora la riquesa de matèria orgànica del sòl.

L’Alcalde de la localitat, Juan Antonio Sagredo, que també va participar al clareig al costat de la Tinenta d’Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos, va voler agrair el compromís dels voluntaris i voluntàries que “durant cada setmana de l’any treballen en la cura i manteniment dels nostres boscos”.

A més, el primer edil va aprofitar per a explicar als veïns i veïnes reunits, el projecte Guardian que s’està implementant en col·laboració amb l’Ajuntament de Riba-roja de Túria com a mesura preventiva davant el risc d’incendis en La Vallesa.

“Es tracta d’un projecte finançat al 80% per la Unió Europea que permetrà reutilitzar les aigües depurades de Riba-roja de Túria a través d’un circuit de prevenció d’incendis format per torres de 20 metres que s’instal·laran en la zona perimetral del bosc”, va explicar Sagredo.

Així mateix, l’Alcalde va destacar la importància de la participació ciutadana en la prevenció “amb actuacions com aquesta que permeten mantenir els nostres boscos nets, disminuint la propagació del foc en cas d’incendi”.

Per part seua, el director de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria, Ángel Morales, va defensar la necessitat de realitzar tales selectives en els boscos perquè “hi ha zones amb més de 100 pins per metre quadrat el que impedeix el creixement adequat dels arbres i es converteixen en un polvorí en el qual foc es propaga molt més ràpidament”.

Per això, s’organitzen clarejos en La Vallesa de manera periòdica en els quals, a més de retirar les restes de poda, es planten espècies autònomes com a carrasques i arboços, que a més de millorar la diversitat són menys inflamables.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 + 8 =