25n
25N
25N

Creu Roja mobilitza a més de 120 voluntaris per les celebracions de la nit de Sant Joan

E.P

Creu Roja mobilitza a més de 120 voluntaris per les celebracions de la nit de Sant Joan
23/06/2019 -

Creu Roja Espanyola ha previst per a aquest diumenge, amb motiu de la nit de Sant Joan, un dispositiu sanitari especial amb 120 voluntaris repartits entre València, El Perelló, Oliva, Gandia, Bellreguard, Miramar, Daimús, Guardamar de la Safor i Tavernes de la Valldigna (València).

L’organització mobilitzarà només en la capital a 90 voluntaris, entre socorristes, infermers, metges, coordinadors, Tècnics d’Emergències Sanitàries (TES) des de les 21 hores fins a les 5 hores.

El dispositiu, en coordinació amb l’Ajuntament de València, contempla l’obertura de cinc postes sanitàries, quatre d’elles situades a les platges de la Malva-rosa (número 1) i El Cabanyal (número 2, 3 i 4).

Creu Roja Espanyola també estarà present a les platges del Parc Natural incloses en València, on obrirà la posta sanitària número 1 de Pinedo Poble i disposarà d’ambulància entre les 21 a 3 hores, ampliable fins a les 5, segons afluència i assistències.

Entre els recursos que gestionarà Creu Roja des de València figuren tres tot terrenys, quatre ambulàncies de Creu Roja i dos Punts Violeta d’informació i atenció a víctimes d’agressions sexuals.

Quant a horaris, Creu Roja romandrà inicialment des de les 21 hores en totes les postes de València, excepte la posta núm.2 del Cabanyal que prolongarà la seua activitat diürna al tancament de l’habitual servei de platges fins a les 5 hores de la matinada, moment que es retiraran els recursos amb motiu de les celebracions de la Nit de Sant Joan.

En Pinedo el servei de Creu Roja es mantindrà inicialment fins a les 3 hores de la matinada, encara que si es registra una gran afluència de ciutadans podrà ampliar el seu horari.

En 2018, Creu Roja va registrar a València 90 assistències lleus: 43 intoxicacions etíliques, 12 ferides, nou cremades, quatre per partícules en l’ull, dos lipotímies i 20 per diverses causes. En total, les ambulàncies van realitzar sis trasllats a centres hospitalaris, a causa d’intoxicacions etíliques, crisis d’ansietat i taquicàrdia.

DISPOSITIU EN 9 LOCALITATS

Al costat del dispositiu de la ciutat de València i El Perelló, Creu Roja també estarà present el diumenge 23 en les poblacions d’Oliva, Gandia, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar, Daimús i en el Correfoc de Tavernes de la Valldigna.
En tota la província es mobilitzaran més de 120 voluntaris i voluntàries per a atendre possibles incidències. Quant a recursos destaquen les deu ambulàncies que romandran a l’entorn de la platja.

Creu Roja Espanyola ha cridat a la precaució per a totes les persones que acudisquen a la platja eixa nit, especialment amb el foc i l’abús de l’alcohol. Així mateix, recorda que només es poden efectuar fogueres en zones delimitades per l’Ajuntament, la prohibició del vidre a la platja. Quant al bany, l’organització recomana no allunyar-se de la zona de costa ni endinsar-se tot sol en l’aigua.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =