25n
25N
25N

Més 1.300 persones voluntàries de Protecció Civil col·laboren durant l'emergència sanitària

Més 1.300 persones voluntàries de Protecció Civil col·laboren durant l'emergència sanitària
08/04/2020 -

Un total de 128 agrupacions i associacions de voluntaris i voluntàries de Protecció Civil de 211 municipis de la Comunitat Valenciana col·laboren durant l’emergència enfront de COVID-19 amb el repartiment de material sanitari i aliments a domicili i a residències de la tercera edat.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat s’encarrega durant l’emergència sanitària de coordinar als voluntaris i voluntàries de Protecció Civil que donen cobertura als seus ajuntaments i participen del Pla de Coordinació i Suport Municipal, que ha posat en marxa la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

En concret, 1.383 persones voluntàries de Protecció Civil s’han convertit aquests dies, al costat dels bombers forestals de la Generalitat, la policia local i personal de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE), en peça clau per a dur a terme el repartiment del material necessari per a fer front a la COVID-19 en els municipis valencians.

Des de l’AVSRE es va remetre el passat 16 de març una circular a totes les associacions i agrupacions de voluntariat de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana. Dels 211 municipis amb aquesta mena d’entitat, el 71% han confirmat la seua disponibilitat i col·laboració en l’emergència sanitària de COVID-19. Des de llavors, les diferents agrupacions, diàriament, realitzen labors socials, repartiment d’alimentació i assistència a persones majors amb dificultat de mobilitat.

Una altra funció indispensable entre el voluntariat de Protecció Civil durant l’emergència sanitària és la seua labor de coordinació amb els i les agents de la policia local per a dur a terme tasques d’informació sobre el confinament i les restriccions de mobilitat decretats per l’estat d’alarma o la desinfecció de la via i espais públics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit − 5 =

bombers
CCCC
Valencia activa