25n
25N
25N

Arranca la quarta edició del voluntariat pel valencià

Arranca la quarta edició del voluntariat pel valencià
23/09/2019 -

L’hemicicle de l’Ajuntament de València ha acollit la presentació de la quarta edició de la campanya de voluntariat pel valencià organitzada pel Gabinet de Normalització Lingüística en col·laboració amb el servici de Formació i amb Escola Valenciana, que s’encarrega de l’aportació de materials. La regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha destacat la importància d’aquestes campanyes, incloses al Pla de Formació per al personal municipal, “per millorar el servici públic que s’ofereix a la ciutadania”.

La campanya serveix de complement als cursos de valencià i pretén iniciar o reforçar l’ús oral del valencià entre persones interessades a utilitzar-lo en converses amb persones que ja el parlen habitualment i que, de forma voluntària i desinteressada, ofereixen part del seu temps. En total, s’hi programen dues sessions de mitja hora cada setmana des de hui mateix fins al pròxim 29 de novembre.

Amb les aproximadament 130 persones que hi participaran enguany ja en són vora 750 les que han garantit l’èxit del voluntariat pel valencià a l’Ajuntament de València des que es posara en marxa en el mandat anterior. “Hem consolidat aquesta iniciativa que va nàixer amb els objectius principals de facilitar, d’una banda, l’accés al valencià de tot el personal municipal, així com, d’una altra, garantir el dret de la ciutadania a comunicar-se amb el seu ajuntament en la llengua oficial triada”, ha explicat Notario.

Com a novetat, enguany s’obri aquest voluntariat a l’alumnat de la Universitat Popular, que en aquests moments tenen obert el termini de presentació de sol·licituds i, per tant, tindran unes dates de realització diferents de les del funcionariat municipal. “Aquesta activitat, a més de contribuir a normalitzar l’ús de la nostra llengua a l’Ajuntament de València, és altament beneficiosa per enfortir les relacions entre treballadors i treballadores, el que redunda en un millor treball i un millor servici a la ciutadania”, ha afirmat Notario durant la presentació, on diversos treballadors i treballadores municipals, de departaments com ara el de Tresoreria o Centraleta, han recitat diverses obres, com ara ‘Poble’ o ‘Els dies’, de Vicent Andrés Estellés, o ‘Les Comandantes’, de Carmelina Sánchez Cutillas.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − set =