El voluntariat "d’Ontinyent Contra el Foc" supera les 800 hores de vigilància sense incidències

Sayo Gandia agraeix la implicació i treball dels i les participants en la protecció dels boscos i serres del terme

Guardar

ontinyentvsfoc
ontinyentvsfoc

Els 38 voluntaris i voluntàries del programa municipal de vigilància preventiva "Ontinyent contra el foc" han superat aquest estiu les 800 hores de vigilància sense incidències destacables malgrat les altes temperatures de les últimes setmanes. El programa, que es posava en marxa el passat 15 de juny, es preveu que es mantinga fins al 13 de setembre, tot i que es podria prorrogar de ser necessari.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, tenia paraules d'agraïment per a la implicació i treball dels i les participants en aquest programa "que porten a terme una tasca importantíssima en la protecció dels nostres boscos i serres. La prevenció i la vigilància són el millor sistema per evitar situacions dramàtiques com les viscudes en altres temps, i el paper dels voluntaris i voluntàries està sent clau en aquest sentit", manifestava. La regidora també explicava que els voluntaris i voluntàries també duen a terme altres tasques, com la impartició de tallers a centres educatius i grups per promoure la participació en programes de voluntariat.

Una de les voluntàries d'"Ontinyent contra el Foc", Bea Velasco, explicava que a l'hora de fer un torn de vigilància de 4 hores aproximadament, segueixen un protocol en el qual actuen amb col·laboració de l'observatori forestal de Vallada, central des de la qual es controla la zona i a qui avisen quan comencen i tanquen un servei. "La col·laboració és essencial per poder fer el nostre treball el millor possible i és una satisfacció posar el nostre granet d'arena per ajudar el medi ambient", assegurava Velasco.

De la mateixa manera, Toni Cambra, un dels voluntaris més veterans amb 7 anys d'experiència, assegurava que "el suport que rebem per part de la regidoria ens facilita molt la feina i encara que el terme d'Ontinyent siga molt extens, amb 7.000 hectàrees de serra, prioritzem zones per ser tan efectius i eficients com siga possible". També destacava que les zones més vigilades són La Solana i l'Ombria, espais amb un alt risc d'incendi que necessiten més atenció.

Tono Sanchis és un voluntari que s'ha incorporat recentment a "Ontinyent contra el Foc" i incidia que la ciutadania d'Ontinyent "està molt compromesa amb la lluita contra els incendis com es va poder comprovar els anys 1999 i 2010 on la implicació ciutadana va estar essencial per sufocar el foc a les nostres serres". A més, valora molt positivament el temps que porta al voluntariat de vigilància preventiva, ja que "m'ha permés conéixer i protegir els paratges del nostre poble", concloïa.

Destacats