25n
Orgull
Orgull

El voluntariat ambiental de la Devesa registra la meitat d'incidències en 2018

En el programa participen tres menors amb mesures judicials com a acció d’inserció sociolaboral

Arxiu

El voluntariat ambiental de la Devesa registra la meitat d'incidències en 2018
03/08/2018 -

El voluntariat ambiental que està treballant per tercer any consecutiu en la Devesa del Parc Natural de l’Albufera per informar i col·laborar en la prevenció d’incendis i per ajudar al manteniment de l’espai, ha tramitat durant el passat mes de juliol un total de 109 avisos, la meitat que l’any anterior. Este programa és fruit del projecte mediambiental entre l’Ajuntament de València i Creu Roja per a la protecció de l’entorn, de gran valor biològic, científic, paisatgístic i pedagògic.

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha indicat que «estem satisfets davant esta tendència a la baixa en les incidències, ja que significa que les campanyes de conscienciació que estem impulsant des de l’Ajuntament estan tenint el seu efecte entre la ciutadania, que cada vegada més valora este magnífic espai natural dels valencians i valencianes i que molt poques ciutats tenen la sort de posseir».

Durant el mes de juliol han participat un total de 79 voluntaris i voluntàries, fonamentalment de la capital, però també procedents d’altres punts de la província, fet que suposa un augment de participació respecte a l’any passat. Entre els participants hi ha tres menors amb mesures judicials i diverses persones amb diversitat funcional.

El Parc Natural de l’Albufera de València presenta una gran afluència de visitants durant tot l’any, però especialment en els mesos d’estiu. Este fet influïx en el nombre d’avisos registrats pel voluntariat ambiental al juliol, ja que la majoria es concentra en la zona de l’antic poliesportiu del Saler fins a la urbanització de la Casbah, a causa de la presència majoritària de visitants en eixes zones.

A partir d’agost, i per primera vegada, els voluntaris realitzaran enquestes als visitants, les quals estaran validades pel departament d’estadística de l’Ajuntament de València. Els resultats d’estes enquestes es publicaran a finals de mes. Entre altres aspectes, el qüestionari pregunta per com creu el visitant que es pot millorar el parc natural o per quin motiu ha decidit visitar-lo.

«La tasca del voluntariat ambiental és magnífica i molt útil per al gran objectiu de preservar en condicions òptimes el bosc de la Devesa. Des de l’Ajuntament agraïm el seu esforç per protegir un entorn tan important per a tots els valencians i les valencianes», ha afirmat el regidor, qui ha mostrat la «satisfacció per l’absència de problemes greus en el que portem d’estiu». L’edil també ha destacat «la importància de la col·laboració tant dels veïns i les veïnes de la ciutat com de les persones que ens visiten per aconseguir l’objectiu comú de conservar un espai de tan gran valor ecològic».

Del total d’incidències, només 30 han sigut caràcter prioritari i van necessitar intervenció immediata, coordinada sempre amb el Servici de la Devesa-Albufera de l’Ajuntament i els guardes forestals. Entre este tipus d’incidències destaquen la presència de gossos solts, hamaques penjades entre dos arbres amb perjudici per a estos i pescadors infringint la normativa que regula esta activitat.

Este projecte amb Creu Roja és el tercer any consecutiu que es duu a terme i es va engegar per contribuir en el manteniment i defensa d’un dels parcs naturals periurbans més importants d’Europa. L’objectiu és implicar la societat valenciana en la preservació del medi ambient, potenciar el voluntariat socioambiental i aprofundir en el coneixement de la biodiversitat del parc, col·laborant amb els treballs de recerca.

La participació del voluntariat de Creu Roja en esta activitat té lloc cada dissabte i diumenge en torns de matí i vesprada. S’ha posat en marxa un protocol d’incorporació de voluntaris segons necessitats i disponibilitat. Fins al pròxim 23 de setembre, les persones interessades es podran inscriure a través del correu electrònic <devesa.voluntariado@cruzroja.es> o el telèfon 963.606.211.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 1 =