25n
25N
25N

El Voluntariat Ambiental de Torrent forma als joves en la prevenció d'incendis forestals

El Voluntariat Ambiental de Torrent forma als joves en la prevenció d'incendis forestals
07/08/2020 -

Com cada any, el Voluntariat Ambiental d’estiu, una iniciativa promoguda per l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb el Centre Ambiental El Vedat, continua formant a joves d’entre 14 a 25 anys en la protecció de l’entorn més pròxim i en l’eficient gestió dels recursos naturals.

Per a això, s’ha posat en marxa una programació, que va començar el 20 de juliol, que inclou tallers, dinàmiques i jocs, rutes pels paratges naturals del municipi i activitats en la piscina.

En aquesta ocasió, s’està posant l’accent en la conservació del sòl, per a això s’estan realitzant plantacions, eliminació d’espècies invasores i recuperació de les zones adjacents al Centre Ambiental el sòl del qual ha patit la pèrdua d’oxigen a causa del pas de vehicles.

A més els voluntaris i les voluntàries participen de dilluns a diumenge en torns d’una setmana de duració amb un objectiu comú: la prevenció d’incendis forestals durant l’època estival. Els integrants del voluntariat dediquen part del seu temps a les rutes de vigilància, tant a peu com amb bicicleta o en un vehicle de motor facilitat per l’Ajuntament de Torrent.

voluntariado ambiental Torrent

En aquest sentit, els participants estan col·laborant en la campanya autonòmica de #STOPALFOC, en la qual cada dijous d’11 a 13 hores informen els veïns i veïnes del Vedat sobre la millor manera de protegir els habitatges enfront d’un incendi forestal o sobre com comportar-se en cas de catàstrofe per a limitar la propagació del foc. La pròxima, i última xarrada, tindrà lloc dijous que ve 13 d’agost en el punt d’informació situat al costat de les oficines de l’AV Vedat.

Aquest tipus d’activitats tenen com a propòsit fer valdre la conservació dels nostres boscos així com conscienciar a les noves generacions sobre la importància de treballar en equip i d’entendre la preservació del medi ambient com un objectiu primordial per al futur de tots i totes.

Aquesta edició del Voluntariat Ambiental d’estiu, que finalitzarà el 16 d’agost, ha incorporat les mesures higièniques i sanitàries establides en la lluita contra la COVID-19, així com el treball de formació dels voluntaris i voluntàries en els protocols de prevenció dels contagis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 1 =

bombers
bombers