25n
25N
25N

Arranca el voluntariat mediambiental a la Devesa-Albufera

Arranca el voluntariat mediambiental a la Devesa-Albufera
03/07/2018 -

Durant els caps de setmana de juliol, agost i setembre, 468 persones podran participar en el voluntariat mediambiental que organitza Creu Roja en col·laboració amb la Regidoria de Devesa-Albufera. L’objectiu és «contribuir a la protecció de la biodiversitat i la prevenció de risc d’incendis forestals de la Devesa mitjançant accions de sensibilització i informació als visitants en els períodes de màxima afluència», ha explicat el regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo. El termini d’inscripció continua obert a través del web <http://www.cruzroja.es/medioambientedevesavalencia/>, el correu electrònic <devesa.voluntariado@cruzroja.es> o el telèfon 96 360 62 11.

Aquest dissabte dia 30 ha arrancat el programa, que continuarà fins al diumenge 23 de setembre. Els grups de voluntaris i voluntàries patrullaran tres zones: des de l’antic poliesportiu del Saler fins al tallafoc de la Rambla, des del tallafoc de la Rambla fins al marge nord de la Gola del Pujol i des del marge sud de la Gola del Pujol fins a la Gola del Perellonet. La seua funció consistirà a informar i sensibilitzar qui visite l’espai natural sobre els seus valors ambientals i sobre què es pot fer per preservar-lo.

Campillo ha agraït «la labor que realitzen els voluntaris i voluntàries. Cal valorar la seua dedicació, simplement per l’estima al medi ambient i pels recursos naturals de la nostra ciutat. Les labors de vigilància i control dutes a terme per aquestes persones han aconseguit, sens dubte, evitar certes actituds que poden donar lloc a situacions de risc d’incendi. I és que les informacions que puntualment fan arribar als visitants del parc natural són una de les millors accions que es poden fer».

La Regidoria de Devesa-Albufera treballa amb Creu Roja en el muntatge de tot el dispositiu, ofereix formació sobre la Devesa a voluntaris i voluntàries, assumeix les despeses d’avituallament i enguany, a més, ha col·locat 80 cartells en diversos suports publicitaris de la ciutat per animar la gent perquè hi participe. En juny de 2016 l’Ajuntament de València va signar per primera vegada un conveni amb Creu Roja per impulsar la conservació i recuperació dels espais naturals del municipi de València. En el marc d’aquest acord es troba el voluntariat per a la sensibilització, informació i prevenció d’incendis forestals en el bosc de la Devesa, al parc natural de l’Albufera.

«És una col·laboració molt fructífera i des de l’Ajuntament estem encantats amb el programa que organitza Creu Roja, amb la qual mantenim una estreta col·laboració», ha declarat Campillo. Per al president de Creu Roja a València, Rafael Gandia, «la conservació del medi natural requereix una decidida acció institucional, però també de la participació activa dels ciutadans. Per això, des de Creu Roja volem amb aquest projecte implicar la societat en els diferents aspectes de la prevenció, tant en la sensibilització i educació, com en el mateix desenvolupament de mesures i accions preventives». Ibercaja i SAV (Agricultors de la Vega de València) participen enguany per primera vegada en aquesta acció.

Des de la Regidoria de Devesa-Albufera s’ha recordat que durant l’estiu passat es van registrar 728 incidències, la majoria lleus, i que en els dos anys en què s’ha desenvolupat el voluntariat no s’ha produït cap incendi al parc natural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + 11 =