25n
25N
25N

Vox demana les dades de morts en residències i pregunta si tots els majors van tindre accés a les UCI

Vox demana les dades de morts en residències i pregunta si tots els majors van tindre accés a les UCI
28/04/2020 -

La diputada de Vox en Les Corts Ángeles Criado ha presentat una bateria de preguntes i sol·licituds d’informació dirigides tant a la consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, com a la de Sanitat, Ana Barceló, sobre les actuacions que s’han dut a terme en les residències d’ancians i als hospitals valencians durant la crisi del coronavirus.

Entre altres qüestions, vol saber les dades de defuncions en les residències de majors durant 2019 i en el que va de 2020, els protocols que s’han seguit en elles i també si tots els pacients d’edat avançada van tindre accés a les UCI.

Vox pregunta a Oltra quants ancians han mort en total en els centres de majors (tant públics com privats) des de l’1 de gener de 2020 fins a l’actualitat i en cada setmana, i requereix també les dades de decessos de tot el 2019 en aqueixes mateixes residències “amb l’objectiu de poder realitzar una comparativa”.

Criat sol·licita informació també sobre els protocols que han seguit les residències de la tercera edat respecte als ancians que han presentat símptomes de Covid-19, així com en quina data es va restringir l’entrada a aquests centres als familiars, visitants i proveïdors.

En les seues preguntes a Barceló demana conéixer “si s’han efectuat les proves de la Covid-19 a tots els residents i empleats dels centres de la tercera edat, tant públics com privats” i en cas en aquest cas si les proves s’han anat repetint amb periodicitat per a contenir els contagis.

A més, qüestiona si s’ha traslladat als positius per Covid-19 de les residències de majors a altres centres habilitats de la Conselleria de Sanitat per a evitar la propagació del virus i separar-los de la resta o, si no va ser així, quines mesures es van prendre.

Sol·licita també saber si els pacients d’edat avançada ingressats en hospitals de la Comunitat Valenciana i procedents de residències d’ancians han tingut accés a les UCI i a respiradors, i també pregunta si aquests van ser tractats amb medicació o directament sedats.

Respecte als majors ingressats amb símptomes de coronavirus, ben procedents de centres de la tercera edat o dels seus domicilis particulars, la diputada de VOX demana a la consellera de Sanitat saber si se’ls van efectuar a tots ells els test.

També requereix informació a Barceló sobre quants morts per coronavirus, provinents de residències de majors i de les seues cases i desglossats per dies, hi ha hagut des de l’1 de febrer de 2020, així com el nombre de morts per causes diferents del coronavirus, siga en residències de majors o a les seues cases.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − catorze =

museo prehistoria