25n
25N
25N

El I VLC Urban Festival deixa empremta en forma de murals en el Cabanyal i busca repetir-se en altres barris

El I VLC Urban Festival deixa empremta en forma de murals en el Cabanyal i busca repetir-se en altres barris
04/10/2019 -

La primera edició del VLC Urban Festival Barris en Moviment ha deixat empremta en el barri del Cabanyal –en forma de murals d’art urbà– i busca repetir-se el pròxim anys en una altra zona de la ciutat.

Aquesta cita cultural, celebrada del 25 al 29 de setembre, ha explicat per a la seua estrena amb la col·laboració de l’Institut Cultural Italià de Barcelona, l’Ajuntament de València i l’EMT.

El festival ha deixat murals realitzats per artistes, que es reparteixen per diferents punts del barri del Cabanyal-Canyamelar i que reflecteixen “la creativitat, les preocupacions dels habitants i els senyals identitaris de la ciutat”, destaquen els impulsors de l’esdeveniment en un comunicat.

Ericailcane en el carrer Pescadors 20; Dado en Eugenia Viñes 101; Ck8 e Suf en plaça Verge de Vallivana 7; David de Limon e Barbiturikills en Batisfera; Sr. Luigi en Kabra Bike School i Soledad Ballester en Espadan 31 van ser els artistes i els enclavaments que han sigut intervinguts i que seguiran presents en les parets com a recordatori d’aquest festival, que va comptar amb la participació d’autors italians i valencians.

La tradicional rata penada de València envoltada d’insectes, figures colorides, rostres, conills apareixen en les obres murals, en les quals també sorgeixen les preocupacions dels habitants com el reconeixement de la identitat gitana del barri a través del mural homenatge al boxador Johann Wilhelm ‘Rukeli’ Trollman, víctima de la política racista nazi.

A més, Les Naus van ser la seu de Fruit, l’exposició de revistes artístiques, tradicionalment realitzada a Bolonya, que es va dur a terme per primera vegada a València, dels concerts i de xarrades en les quals es van abordar temes com ‘La gestió de la música de carrer en l’espai públic: el carrer com a escenari d’intercanvi’.

El rap i el hip-hop valencià i italià van posar ritme al VLC Urban Festival Barris en Moviment, que va servir per a connectar encara més Bolonya i València, ciutats germanes des del 1980. Els concerts en els quals van participar Pupilles, Ensi, JazzWoman, KaosOne & Dj Craim i Colle Der Foment van ser, sens dubte, una de les activitats que van aconseguir una major resposta, omplint l’aforament de la Mutant.

L’elaboració de pizzes a la manera tradicional italiana, realitzada en l’espai creatiu Drasaness 52, va ser una altra de les parts del programa més reeixides d’aquesta primera edició.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 9 =