'VLC Tech Women' per a commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

Guardar

aire-valencia
aire-valencia

La responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador i els Sectors Econòmics i Ús de l'Ajuntament de València, Pilar Bernabé, ha participat aquesta vesprada en 'VLC Tech Women', una jornada organitzada per a commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, on ha destacat la labor que realitza l'Ajuntament de València, a través de València Activa, "introduint a les dones en l'àmbit tecnològic a través de la formació".

Aquest esdeveniment, promogut per ACM-W UPV i l'Àrea d'Activitats Culturals UPV, s'ha celebrat amb l'objectiu de visibilitzar a la dona en el camp de les carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), "un sector en el qual és necessari atraure a més dones", ha afirmat la regidora. Bernabé ha explicat que és imprescindible que les xiquetes tinguen referents en aquests camps. "Hem de visibilitzar a les dones que destaquen en el camp científic i tecnològic perquè servisquen d'exemple a totes eixes xiquetes que el dia de demà estaran en el mercat laboral, sense que hagen de lluitar contra estereotips i rols imposats", ha subratllat.

PRESÈNCIA DE LA DONA EN LES CARRERES STEM

La presència de les dones en les carreres STEM ha caigut en els últims anys. En aquests moments, al voltant del 54% de l'alumnat universitari són dones i, no obstant això, la seua presència en carreres tècniques no arriba al 25%. Una bretxa que s'evidencia encara més en termes de lideratge, quan coneixem el percentatge de dones que són directives en empreses de base tecnològica: només un 4%.

A això se suma també una bretxa jeràrquica que es produeix en el sector de la investigació. A Espanya, el percentatge de dones catedràtiques descendeix per davall del 20%. "Les dades obliguen qualsevol administració responsable a ser feminista. I per això hem d'esforçar-nos, perquè no pensen que el lideratge tecnològic és només per a homes, perquè aporten la seua visió i el seu talent, les seues idees i la seua il·lusió", ha remarcat Bernabé.

Pilar Bernabé ha recordat que "amb l'objectiu de formar dones en perfils tecnològics, millorar les competències de les professionals i incentivar l'emprenedoria hem posat en marxa TecnoDones, un programa que en la seua primera edició va aconseguir 113 dones amb Coders Women Edition i Factory Startup Women i que enguany arribarà fins a les 200 dones".

"Volem que les dones sàpien que València és una ciutat d'oportunitats i que, sens dubte, ací tenen un lloc per a desenvolupar les seues idees i, sobretot, el suport de l'administració per a fer-les créixer", ha conclòs la regidora.

Arxivat a:

Destacats