Les entitats de VLC Tech City conjuminen esforços per a optimitzar l'arribada de fons Next Generation

Guardar

Sandra Gómez. Next Generation
Sandra Gómez. Next Generation

L'Ajuntament de València, a través de VLC Tech City, treballarà de manera coordinada amb les entitats que conformen aquesta plataforma per a optimitzar l'arribada dels fons europeus de reconstrucció Next Generation. Aquesta és la màxima que s'ha acordat seguir durant la reunió mantinguda aquest matí pels seus membres i els principals agents implicats en la gestió d'aquesta mena de fons a València.

Així doncs, gràcies a aquesta coordinació, tots els agents que participen en VLC Tech City treballaran afinadament per a obtenir el màxim finançament europeu, prioritzant les línies d'acció recollides en el seu Pla Estratègic, sobretot aquelles que puguen ser objecte de beneficiar-se de fons com els mateixos Next Generation EU o ReactEU.

"Després de l'impacte que ha generat la pandèmia de la Covid-19, aquests fons ens proporcionen l'oportunitat d'implementar canvis substancials en el nostre model econòmic i social. Però hem de ser capaços de captar, atraure i desenvolupar projectes transformadors que facen això possible i la col·laboració és clau per a aconseguir-ho. Els Next Generation són una oportunitat única que hem d'aprofitar. I tenim el convenciment que si treballem junts l'aconseguirem", ha manifestat la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez.

Per part seua, Pilar Bernabé, responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, ha assegurat que "és necessari posar tot el talent i potencial de les entitats de VLC Tech City per a sumar idees, projectes i esforços i captar el major nombre de fons, desenvolupar els millors programes i fer realitat la València de les oportunitats".

VLC TECH CITY, EXEMPLE DE COL·LABORACIÓ PublicoPRIVADA

Així mateix, en l'àmbit nacional, s'han impulsat els Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (els anomenats PERTE), amb els quals es pretén fomentar la col·laboració publicoprivada en aquesta mena d'iniciatives, marc en el qual es troba la plataforma VLC Tech City, que està composta per agents econòmics i socials, tant públics com privats.

Per això, des de l'Ajuntament de València, a través de València Activa, s'impulsarà la presentació conjunta de projectes europeus en els quals els agents que integren la plataforma VLC Tech City cooperen per a continuar amb el compliment d'aquelles accions i els objectius plantejats en el seu pla estratègic.

La col·laboració en aquesta mena de projectes té múltiples beneficis, com, per exemple, utilitzar com a palanca l'experiència especialitzada de cadascun dels agents; una major eficiència a causa d'aquest efecte multiplicador del mateix projecte; la capacitat d'arribar a una major àrea d'influència amb els resultats obtinguts; i, no menys important, la reducció del risc per a aconseguir l'èxit d'aquests projectes cooperatius.

"Des d'aquest Ajuntament apostem per la col·laboració publicoprivada i ara, més que mai, hem de desenvolupar aquestes col·laboracions per a fer de València la ciutat que volem que siga, la València a l'avantguarda, on la innovació i el coneixement siguen els autèntics protagonistes", ha explicat la regidora Pilar Bernabé.

"La suma de projectes conjunts, la col·laboració publicoprivada, els objectius compartits i reflectits en VLC Tech City es presenten com el punt de partida per a la implementació dels fons Next Generation EU a la ciutat de València, propiciant una digitalització de l'economia i la societat, la promoció de la innovació i el coneixement, el desenvolupament tecnològic i la generació d'oportunitats econòmiques i d'ocupació", ha conclòs Gómez.

Destacats