caixa popular

Vladimir Ashkenazy dirigirà el concert per a piano n.º 3 de Rakhmàninov

Vladimir Ashkenazy dirigirà el concert per a piano n.º 3 de Rakhmàninov
08/05/2018 -

Vladimir Ashkenazy torna demà dimecres al Palau de la Música de València, al capdavant en esta ocasió de l’Orquestra de Cadaqués, una formació amb molta qualitat i versatilitat formada per músics espanyols i d’altres països d’Europa, que en 1992 va impulsar el Concurs Internacional de Direcció, el prestigiós certamen biennal destinat a jóvens directors de tot el món. Considerat com un dels pianistes més importants del segle XX, Ashkenazy continua la seua llarga i estreta relació amb la Philharmonia Orchestra, de la qual és director honorífic des del 2000. És un dels músics més volguts pel públic valencià, que ha gaudit de les seues visites en deu ocasions, altenant a parts iguals la direcció orquestral amb els recitals de piano.

Dirigirà un programa del gran repertori i profundament romàntic, amb un dels concerts per a piano de més dificultat técnica de la història de la música com és el núm. 3 de Serguéi Rakhmàninov, que serà interpretat pel concertista rus Denis Kozhukhin, guanyador als 23 anys del primer Premi del Queen Elisabeth a Brussel·les el 2010. En la segona part, el públic podrà escoltar la cèlebre Simfonia núm. 6 en fa major, op. 68, Pastoral de Ludwig van Beethoven, un dels grans eixamples de música programàtica, a cavall entre Les quatre estacions d’Antonio Vivaldi, els poemes simfònics de Franz Liszt i la Simfonia Alpina de Richard Strauss.

Vladimir Ashkenazy es va donar a conéixer internacionalment en ocasió del Concurs Internacional Chopin, de Varsòvia, en 1955, i com a guanyador del primer premi del Queen Elisabeth, de Brussel·les, en 1956. Des de llavors, és reconegut per la seua extraordinària labor artística, de la qual la direcció ocupa la major part en els últims 35 anys. Amb la Philharmonia Orchestra realitza concerts a Londres i en tot el Regne Unit i en la present temporada actuen en el Southbank Centre, en el marc de la sèrie “Veus de la Revolució: Rússia 1917”. També ha sigut titular de la Jove Orquestra de la Unió Europea (EUYO), Sydney Symphony, Filharmònica Txeca i NHK Symphonyés. És també director honorífic de l’Orquestra Simfònica d’Islàndia i de la Simfònica NHK Tòquio, i director invitat principal de l’Orchestra della Svizzera Italiana.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − 6 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris