caixa popular

Ribó i Lozano lliuren les claus de quatre habitatges rehabilitats

Ribó i Lozano lliuren les claus de quatre habitatges rehabilitats
01/06/2017 -

L’alcalde Joan Ribó i la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Isabel Lozano, han participat aquest matí en el Cabanyal en el lliurament de claus a les famílies que s’establiran en quatre habitatges del programa d’inserció social, recentment rehabilitades, que en el seu moment van ser adquirides per l’anterior govern municipal per a enderrocar-les dins del projecte urbanístic de prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez que el Govern de la Nau va paralitzar només arribar a l’Ajuntament.

“Per a nosaltres la política de vivenda és molt important, i per açò l’estem desenvolupant des del primer moment no solament lluitant contra els desnonaments i evitant que hi haja gent que es queda en el carrer per no poder pagar una hipoteca, buscant-los eixida, sinó també en aspectes com el de la pobresa energètica”, ha afirmat l’alcalde Joan Ribó moments abans de fer lliurament, al costat de la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, de quatre vivendes d’inserció social en el barri del Cabanyal.

“Hui tenim la satisfacció de poder donar un primer pas i començar a fer política d’habitatge en un municipi on pràcticament no existia, i en un barri que ho necessita, que té moltes necessitats però entre elles l’habitatge és una de les més importants”, ha assegurat l’alcalde en la seu de la biblioteca municipal del carrer de la Reina, on es troba la Unitat d’Igualtat del Marítim. Ha sigut allí on s’han lliurat les claus de quatre habitatges les superfícies dels quals oscil·len entre els 50 i els 100 metres quadrats, per les quals els seus nous habitants pagaran un lloguer que va dels 40 als 136 euros mensuals.

“Em sembla important destacar que a més de les obres d’urbanització i de les obres de rehabilitació, ens estem aplicant en polítiques socials en aquest barri i atenent aspectes com el de l’habitatge, fent-li la volta al que estava planificat per a canviar-ho a poc a poc. No és fàcil, i la gent ha de tindre paciència”, ha dit Ribó.

“Nosaltres continuarem treballant en vivenda social, en aspectes com el de les ajudes al lloguer i realitzant un treball d’inserció a través d’eixa política d’habitatge”, ha afirmat Ribó, qui ha assegurat que aquestes quatre vivendes “no seran les últimes que lliurarem, fins i tot enguany”. “És un primer pas que valorem molt perquè en aquests moments hi ha moltes persones amb problemes d’habitatge en la ciutat”.

En opinió de l’alcalde, el de la vivenda “és un problema social de primera magnitud que afecta diferents sectors socials i a aspectes tan diferents com la pobresa energètica o el preu dels lloguers, i l’Ajuntament vol intervenir d’una forma decidida”. Ribó ha recordat que mentre altres ciutats compten amb centenars i fins i tot milers de vivendes socials, “ací ens trobem pràcticament sense aquest tipus d’habitatge, i quasi totes ocupades”.

Isabel Lozano ha destacat que les quatre vivendes, les claus dels quals s’han lliurat hui, van ser adquirides per l’anterior govern municipal per a enderrocar-les dins del pla urbanístic de prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez que el Govern de la Nau va paralitzar. Ara, després de ser cedides pel servici de Patrimoni a la regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, i després de la seua corresponent rehabilitació, passen a estar ocupades per famílies del programa d’Eradicació de l’Habitatge Precari, en un dels casos, o de Col·lectius Emergents, en els altres tres. Està previst que en l’immediat futur es produïsca la cessió d’altres nou habitatges que incrementaran l’actual parc de 101 vivendes socials, “sens dubte insuficients per a una ciutat com València”.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 17 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris