25n
25N
25N

11 vivendes per a persones amb diversitat funcional

GVA

11 vivendes per a persones amb diversitat funcional
04/08/2019 -

La regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i vicealcaldessa, Sandra Gómez, ha signat un contracte amb la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE) per a la supervisió, control i assessorament a l’equip tècnic del projecte d’onze habitatges del carrer de Fos. D’aquesta manera, es pretén «garantir l’accessibilitat i donar resposta a les necessitats habitacionals de les persones amb discapacitat», ha assenyalat.

«Crec que hem de col·laborar des de l’Administració pública amb aquelles entitats que ens permeten oferir un servici on eliminem qualsevol tipus de barrera que puguen tindre els nostres ciutadans a l’hora d’accedir a drets tan essencials com el dret a l’habitatge», ha defensat Gómez. A través d’aquesta col·laboració, Actuacions Urbanes de València, SA, (AUMSA) «promourà habitatges amb excel·lència en accessibilitat per a assegurar l’accés de persones amb discapacitat a habitatges assequibles que donen resposta a les seues necessitats».

La responsable de l’àrea s’ha reunit amb Eduardo Signes, tècnic d’accessibilitat de COCEMFE i responsable de l’Agència per a la Defensa i Promoció de l’Accessibilitat (ADEPA), i Juan Mondéjar, president de COCEMFE Comunitat Valenciana. Tots dos han agraït aquest projecte, «perquè és un compromís que comença hui amb el consistori. L’adjudicació de l’assessorament i la supervisió de l’accessibilitat en el projecte suposarà un canvi de tendència i farà realitat l’existència de vivendes per a persones amb discapacitats severes, que tanta necessitat tenien en aquests moments».

D’aquesta manera, dues vivendes en planta baixa del carrer de Fos tindran una adaptació total per a persones amb deficiències visuals, amb discapacitat auditiva i de mobilitat reduïda que necessiten adaptació de la cuina i els banys. Aquests habitatges estan pensats per a albergar, per exemple, pacients amb malalties neurodegeneratives que necessiten cadires de rodes de majors dimensions i que, per tant, troben més dificultats per a poder entrar i eixir dels seus domicilis.

Aquests dos habitatges s’inclouran en la borsa de lloguer d’AUMSA, destinades a les persones que tinguen aquestes necessitats. A més, en futures promocions, els tècnics també estudiaran incloure aquest tipus de vivendes totalment adaptades en tots els edificis que promou AUMSA, per a garantir l’accés a un habitatge assequible i de qualitat.

Quant als nou habitatges restants, situats en plantes altes, comptaran amb una adaptació per a persones amb deficiències visuals, discapacitat auditiva i mobilitat reduïda que, amb un cost molt menor d’adaptació, també poden acollir aquest col·lectiu. En concret, s’actuarà en les dimensions de les habitacions per a permetre ràdios de gir, contrast de colors entre parets i claus de llum i portes, senyals lluminosos i dimensions de l’ascensor, entre d’altres.

En la Llei 2/2017, de la funció social de l’habitatge, es preveu l’adaptació d’un 10% dels habitatges públics per a persones amb diversitat funcional. No obstant això, a través d’aquesta col·laboració amb COCEMFE, AUMSA superarà els nivells exigits per a donar resposta habitacional a aquestes persones i, així, aconseguir l’excel·lència en algunes d’aquestes per als casos més exigents.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
paterna