25n
25N
25N

El 5,6% de llars de la Comunitat Valenciana passa el confinament sense veure el carrer des del seu habitatge

El 5,6% de llars de la Comunitat Valenciana passa el confinament sense veure el carrer des del seu habitatge
21/04/2020 -

La tipologia del parc d’habitatges està marcant la forma en què els espanyols viuen el confinament provocat per l’estat d’alarma. Segons un estudi realitzat per Idealista, per al 5,6% de les llars de la Comunitat Valenciana l’aïllament pot resultar major, ja que des dels seus habitatges, en ser interiors, no es pot veure el carrer. En el conjunt del país la xifra d’habitatges interiors s’eleva al 7,9%.

Entre les capitals de província de la Comunitat Valenciana, la que més llars interiors té és Castelló de la Plana, amb el 6,6% del seu parc d’habitatges, seguida de València amb el 5,3%, mentre a Alacant el percentatge baixa al 3%.

Per comunitats, Madrid és la regió amb major percentatge d’habitatges interiors (15,4%) seguida per Canàries (9,8%), Aragó (8,4%), Illes Balears (7,8%), Catalunya (7,1%), Castella-la Manxa (6,6%), La Rioja (6,4%), Astúries (6,1%), Euskadi (5,7%), Andalusia i Comunitat Valenciana (5,6% en tots dos casos).

Cantàbria se situa al capdavant de les regions amb menor percentatge d’habitatges interiors, amb només un 1,3%, seguida de Navarra (3,1%), Múrcia (3,3%), Extremadura (3,4%), Galícia i Castella i Lleó (4% en tots dos casos).

Madrid és la capital espanyola en la qual és major el percentatge d’habitatges interiors amb un 20,3% d’aquesta tipologia. Li segueix Bilbao (13,8%), Cadis (12,7%), Saragossa (10,7%), Oviedo (10,7%) i Ciudad Real (10,6%). Per damunt del 8% se situen Logronyo (8,7%), Barcelona (8,5%) i Sevilla (8,4%).

En el costat oposat del rànquing es troba la ciutat d’Albacete, on només l’1,3% dels habitatges són interiors, seguida per Conca, amb l’1,8%. A Múrcia i Ourense el percentatge d’habitatges interiors se situa en 1,9%, mentre que a Terol està en el 2%. Per davall del 3% també es troben Almeria (2,4%), Lugo (2,2%) i Santander (2,1%).

Per a poder realitzar una estimació de la tipologia del parc d’habitatges a Espanya, l’estudi d’Idealista ha tingut en compte tots els habitatges, tant en venda i en lloguer, que han estat anunciades en els últims dotze mesos en la seua base de dades.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =

museo prehistoria