25n
25N
25N

Més de 2.000 habitatges de 390 edificis s'han beneficiat de les ajudes a la rehabilitació de la Generalitat

Habitatge tramita el pagament de més de 5 milions en ajudes a la rehabilitació en els últims tres mesos

Més de 2.000 habitatges de 390 edificis s'han beneficiat de les ajudes a la rehabilitació de la Generalitat
04/06/2020 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha tramitat l’abonament de més de 5 milions d’euros en ajudes de rehabilitació durant els últims tres mesos de confinament.

Les ajudes suposen la millora de la conservació, accessibilitat i eficiència energètica de més de 2.000 habitatges en un total de 390 edificis en la Comunitat, segons ha indicat el director general de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, Jaume Monfort.

El director general recorda en un comunicat que, després de la declaració de l”estat d’alarma’ i la paralització de tots els terminis administratius, es va estimar necessari facilitar al màxim els tràmits per a poder continuar amb els pagaments.

“Considerem que a causa de la difícil situació per la qual estaven travessant moltes famílies era necessari facilitar i agilitar al màxim tots els procediments per a tramitar les ajudes i que no hagueren d’esperar a la finalització de l’estat d’alarma per a rebre el pagament”, ha explicat Monfort.

En aquest sentit, Monfort ha destacat que, a la fi de març i després d’advertir greus dificultats per a la realització de les inspeccions d’obra, a causa de l’estat d’alarma, es va procedir a l’elaboració d’una instrucció per a agilitar el procés i poder realitzar els pagaments en els casos que així procedisca.

“Amb aquesta instrucció el que possibilitem és que el material gràfic presentat fins al moment poguera servir per a justificar la realització de les obres eliminant el procés d’inspecció física que era impossible realitzar”.

El director general ha fet al·lusió el “gran esforç” que s’ha realitzat des de la Generalitat per a, “malgrat les dificultats amb les quals s’ha treballat en els últims mesos, haver pogut tramitar l’abonament d’aquestes ajudes”.

Monfort ha reivindicat el treball realitzat des del Govern autonòmic per a dotar de mitjans al personal al servei de l’Administració autonòmica que “han permés el teletreball i la dedicació del personal per a atendre les necessitats de les famílies malgrat el confinament de la població”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =