25n
25N
25N

Habitatge destina 1,6 milions a reduir el lloguer al parc públic per a famílies en risc d'exclusió social

Habitatge destina 1,6 milions a reduir el lloguer al parc públic per a famílies en risc d'exclusió social
21/08/2020 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha destinat des de juliol de 2019 un total d’1.664.840 euros a aplicar bonificacions per a reduir els lloguers de 2.352 famílies en risc d’exclusió social que resideixen en habitatges del parc públic de la Generalitat.

El lloguer s’estableix a partir d’un sistema de bonificacions en funció dels ingressos i el nombre de membres de la unitat familiar. En molts casos aqueixa bonificació aconsegueix fins al 90% del total.

La Conselleria considera que l’Administració té la responsabilitat d’intervenir i actuar quan les persones no tenen la possibilitat de llogar un habitatge en el mercat lliure, d’aquí ve que siga necessari atendre les necessitats dels més vulnerables i adequar els lloguers amb caràcter social.

En aqueix sentit, el departament que dirigeix Rubén Martíneza Dalmau recorda en un comunicat que, a causa de la situació de la COVID-19, el Consell va decidir exonerar del pagament del lloguer a tots els habitatges públics de la Generalitat des d’abril fins a agost.

En aquest primer any de legislatura, l’aplicació d’aquestes bonificacions ha beneficiat a 2.352 famílies de la Comunitat, de les quals 1.333 corresponen a la província de València, 798 a la d’Alacant i 221 a la de Castelló.

Pel que respecta a l’import total d’aqueixes bonificacions, que ascendeix a 1.664.840 euros, la distribució per províncies és la següent: 932.009 euros en la de València, 556.479 en la d’Alacant i 176.352 en la de Castelló.

Aquesta mesura s’emmarca dins d’un pla de dignificació d’habitatge que inclou mesures de xoc per a gestionar i millorar el parc públic d’habitatge de la Generalitat, responent així a la vocació social i de rescat de les persones de l’actual Consell.

El director general d’EVha, Alberto Aznar, ha destacat que aquest desemborsament en l’aplicació de bonificacions “reflecteix l’esforç del Govern valencià a dur a terme un canvi de model en la gestió de les polítiques d’habitatge, millorant l’accessibilitat als col·lectius més desfavorits mitjançant ajudes i donant respostes reals a les famílies més necessitades”.

Per a donar a conéixer aquestes bonificacions, la Conselleria d’Habitatge duu a terme campanyes informatives dirigides als i les residents dels habitatges públics.

Aquestes campanyes inclouen reunions amb les comunitats de veïns en les quals s’expliquen les mesures implantades per a flexibilitzar el pagament de les rendes de les persones amb menys recursos. A continuació, s’estudia la situació de cada família i s’aplica la reducció que li correspon.

Segons Aznar, per a dur a terme aquestes accions és “fonamental” la col·laboració dels serveis socials dels diferents ajuntaments, ja que elaboren els informes socials de les famílies i coneixen les seues situacions i necessitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × cinc =