25n
25N
25N

Habitatge prorroga un any les reduccions de les rendes del quart pla de lloguer assequible

A causa de la COVID-19, el pla s’havia ampliat inicialment al 30 de setembre i ara es prorroga fins al 30 de juny de 2021

Habitatge prorroga un any les reduccions de les rendes del quart pla de lloguer assequible
19/08/2020 -

La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha prorrogat de manera excepcional fins al 30 de juny de 2021 el 4t Pla de Lloguer Assequible. Es tracta d’un mecanisme que ajusta l’arrendament dels habitatges propietat de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) a la situació socioeconòmica de cada família. Aquesta pròrroga també allarga la bonificació del 15% que s’aplica en determinats lloguers d’habitatges.

El 4t Pla de Lloguer Assequible va començar a aplicar-se l’1 de juliol de 2019 per un termini d’un any. Després de la irrupció de la COVID-19, el Consell va adoptar una sèrie de mesures per a ajudar la ciutadania a superar aquesta crisi sanitària i econòmica i la Conselleria que dirigeix Rubén Martínez Dalmau va suspendre durant els mesos d’abril a agost el pagament de la renda del lloguer de tots els habitatges públics de la Generalitat.

Rubén Martínez Dalmau ha destacat que el pagament del lloguer d’un habitatge “representa una despesa molt important en l’economia familiar, per la qual cosa com a administració pública, hem d’ajudar moltes famílies a suportar la complicada situació que ha provocat la COVID-19”.

Aquest pla suposa la reducció en les quotes de l’arrendament tenint en compte la situació socioeconòmica de cada família. EVha estudia cada cas i valora la rebaixa del lloguer basant-se en tres aspectes: ingressos de la unitat familiar, nombres de membres que la integren i zona geogràfica de l’habitatge.

Respecte a la pròrroga de la bonificació del 15% d’algunes promocions d’habitatges, es tracta d’immobles que quan el Govern del Botànic va accedir a la Generalitat fa quasi cinc anys, va revisar els seus preus i va comprovar que eren superiors a l’estipulat en els habitatges protegits. D’ací la decisió d’ajustar-los i aplicar aquesta rebaixa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 17 =