25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana i València s'uneixen perquè tots tinguen accés a una llar digna

El Consell ha signat un acord amb Caixabank per a oferir 525 vivendes de lloguer social

La Comunitat Valenciana i València s'uneixen perquè tots tinguen accés a una llar digna
04/02/2019 -

Després d’aprovar la nova llei valenciana de Serveis Socials, el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat una nova mesura que ajudarà al fet que les persones amb menys recursos tinguen un accés més fàcil a l’habitatge. El Consell ha signat un acord amb CaixaBank per a oferir 525 habitatges de lloguer social que el banc tenia inactives.

Tal com va apuntar Puig, abans d’acabar febrer se signarà un conveni amb Criteria, l’empresa immobiliària de l’entitat bancària, perquè els habitatges que té buides a la Comunitat Valenciana tinguen com a propietàries a persones amb necessitats. “Amb això contribuirem a un problema que evidentment no se soluciona amb 500 habitatges, però és fonamental posar des de tots els llocs possibles els recursos necessaris perquè el lloguer siga accessible. És a dir, contribuirem al dret real a l’habitatge“, va apuntar el socialista.

Els preus es determinaran en funció dels ingressos i la situació dels adjudicataris però l’objectiu és que siguen molt reduïts, per la qual cosa la Generalitat també abonaria una part del lloguer i després posaria els pisos a la disposició de la ciutadania.

Impuls també des de València

Així mateix, a nivell local també s’està donant impuls en la mateixa direcció. Divendres passat, la regidora d’Habitatge, María Oliver, va anunciar que l’Ajuntament de València posarà 8 solars municipals repartits en diferents punts de la ciutat a la disposició de cooperatives d’habitatges (entitats sense ànim de lucre de persones que necessiten un habitatge i s’uneixen per a accedir amb les millors condicions).

Així es va decidir en l’última Junta de Govern local com una mesura “per a garantir l’accés a un habitatge digne”, tal com es va plasmar en el Pla d’Habitatge, segons la dirigent de Podemos. El projecte pretén, d’altra banda, revitalitzar els barris, per la qual cosa es pretén desenvolupar en diversos punts de la capital. “És un procediment que funciona al Nord d’Europa i ací ha sigut demandat pel veïnat de diverses zones”, assegura la responsable d’aquesta àrea.

En concret, una de les parcel·les es troba en Poblats del Nord i compta amb capacitat per a 20 habitatges; hi haurà dos més en la Olivereta per a un total de 46 habitatges; Poblats Marítims té un edifici i un solar, encara que no s’ha anunciat en què es pot traduir i del Cabanyal eixirien 12 habitatges. A més, la convocatòria també inclou dues parcel·les en Quatre Carreres amb 12 i 8 habitatges respectivament; un altre espai en Poblats de l’Oest amb la possibilitat de 8 més i finalment un solar de Poblats del Sud donaria cabuda a altres 12. Per tant, en total podria haver-hi fins a 118 llars per a persones amb dificultats d’accés.

En la mateixa reunió també s’ha aprovat un conveni amb la Generalitat per a controlar l’intrusisme i la competència deslleial dels apartaments turístics, claus en aquest sentit perquè provoquen una pujada de preus en el lloguer dels habitatges.

Oliver ha explicat que “l’Ajuntament de València no permetrà tirar a la gent dels barris, i menys amb una competència deslleial enfront de qui paga els seus impostos i genera una economia sostenible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + nou =