caixa popular

Viu un cap de setmana amb els Ibers

El jaciment de la ‘Batida de les Alcusses’ organitza la 10ena edició d’aquesta activitat obrint les seues portes als visitants els dies 16 i 17 de setembre de 2017

Viu un cap de setmana amb els Ibers
14/09/2017 -

El Museu de Prehistòria de València, la Diputació de València i l’Ajuntament de Moixent, en col·laboració amb associacions i empreses valencianes, conviden al públic a participar en la iniciativa ‘Viu un cap de setmana amb els ibers’, al poblat iber de la ‘Bastida de les Alcusses’ de Moixent.

Durant els dies 16 i 17 de setembre tindrà lloc la celebració de la desena edició de les Jornades de Portes Obertes al jaciment. A través de les diferents activitats programades, el públic descobrirà els antics habitants de la ‘Bastida de les Alcusses’ i celebrarà l’aniversari d’un jaciment que des de la seua obertura al públic l’any 1990 ha rebut més de 200.000 visitants.

A l’antic poblat els assistents tindran la possibilitat de realitzar una visita guiada amb personatges de l’època o participar en una gimcana que els permetrà descobrir un enigma ocult al jaciment. A més, es podrà gaudir de la ‘Biblioteca Infantil del Museu’ i de tallers, així com de la possibilitat de degustar –per un preu simbòlic– formatges de la ‘Granja Rinya’ i vins del ‘Celler del Roure’ i ‘Clos de la Vall’.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha manifestat que “les visites didàctiques als jaciments arqueològics constitueixen una oportunitat immillorable per a aprofundir en els coneixements de les cultures antigues. Conèixer millor el context geogràfic i social d’aquests emplaçaments ajuda a rememorar i consolidar el nostre imaginari col·lectiu”, ha indicat.

Així mateix, per a Rius, el fet que la Bastida de les Alcusses celebre una desena d’edicions de les jornades ‘Viu un cap de setmana amb els ibers’ “és una mostra irrefutable de que a la gent li interessa i li agrada conèixer la nostra historia”. A més, “constitueix una oportunitat de passar dues jornades amb activitats per a tota la família, on els més menuts gaudeixen coneguent el que feien els nostres avantpassats”, ha afegit Xavier Rius.

L’oferta es completa aquest any a Moixent amb la visita al ‘Museu d’Arqueologia’, la ‘Iberfira’ –de tapa ibèrica i moixentina–, tallers, teatre i itineraris culturals.

Les jornades de portes obertes de ‘La Bastida de les Alcusses’ clouran el diumenge, a les 17:30 hores, a l’Auditori Municipal de Moixent, amb la representació de l’obra teatral ‘Els nostres avantpassats’.

A aquesta proposta d’oci i cultural es pot afegir la visita a les bodegues de ‘Terres dels Alforins’ o als paratges del ‘Bosquet’ i el ‘Pla de les Alcusses’.

 

Grups limitats

El nombre de visitants que poden participar en la visita al jaciment és limitat. Els vehicles particulars estacionaran a la base del promontori. L’ascens al jaciment (1,5 Km) es realitzarà en autobusos gratuïts. Les eixides des del pàrquing s’iniciaran a partir de les 9:30 i fins les 12:45 hores, el dissabte i el diumenge; i des de les 16:45 a les 18:15 hores del dissabte. El temps estimat de la visita al jaciment és d’entre 60 i 90 minuts.

 

Com arribar?

Arribar a Moixent per la autovia A-35. Des d’eixa localitat anar per la carretera CV-652 direcció Fontanars dels Alforins. L’accés a la ‘Bastida de les Alcusses’ està al kilòmetre 10,5.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + tretze =

viva gym canovas
exposicion caps tallats