25n
25N
25N

L'antic poble de Patraix ix a la llum

Les visites guiades a les restes arqueològiques de Patraix es faran en grups reduïts, i cada 30 minuts

L'antic poble de Patraix ix a la llum
04/01/2019 -

Les restes arqueològiques de l’antic poble de Patraix han eixit a la llum al carrer Turís. Una important troballa que, en paraules del President de l’Associació Veïnal de Patraix, Toni Pla, suposen “reafirmar l’essència de l’antic poble de Patraix i la confirmació que pels seus carrers es van assentar diferents civilitzacions”.

“Aquestes restes arqueològiques formen part de les cases d’origen medieval que es trobaven al carrer d’entrada a l’antic poble de Patraix”, explica Toni Pla. No obstant això, el més destacat és que tots els veïns i veïnes interessats podran visitar-los aquest dissabte, 5 de gener, a través de diferents visites guiades, fruit de l’oferiment de la constructora al barri de Patraix, a través de l’Associació Veïnal, que es duran a terme per l’arqueòleg encarregat de l’excavació.

En grups reduïts, cada 30 minuts, i prèvia inscripció al correu info@patraix.org, els amants de la història podran conéixer un poc més com era el poble que un dia va ser Patraix. Les visites es realitzaran de 10.30 a 12.00 hores, i el punt de trobada serà en la seu de l’Associació Veïnal de Patraix, situada en la Plaça Patraix, 13.

Sens dubte, Patraix amaga història als seus carrers. Per això, des de l’Associació Veïnal no dubten a reivindicar un Centre d’Interpretació que aculla els orígens del poble de Patraix. “Podria estar al carrer Marqués d’Elx, en unes alqueries medievals que estan qualificades de dotació pública. Demanem que l’Ajuntament de València dote eixos edificis perquè puguen contenir les restes arqueològiques trobades fins ara, i que estan escampades en els diferents museus de la ciutat sense que ningú puga visitar-los, i sense que ningú puga contar la història de l’antic poble de Patraix”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − 4 =

caixaontinyent
lleida 2020
paterna
Informacion coronavirus