25n
25N
25N

El Museu de Prehistòria i el MuVIM aconsegueixen 6.892 visites en el Dia Internacional dels Museus

El Museu de Prehistòria i el MuVIM aconsegueixen 6.892 visites en el Dia Internacional dels Museus
20/05/2019 -

El Museu de Prehistòria de València i el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), centres dependents de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, han celebrat aquest cap de setmana el Dia Internacional dels Museus i la Nit Europea dels Museus, amb un total de 6.892 visites.

Amb l’exposició ‘Galaics i Ibers, dos pobles entre dos mars’,el Museu de Prehistòria de València, va rebre un total de 1.315 visites. Amb aquesta mostra, els visitants pogueren viatjar en el temps, una vertadera odissea per l’Atlàntic i la Mediterrània de fa més de 2.000 anys, i on van aprendre qui eren i com vivien els Galaics i ibers, exposant-ho d’una manera entretinguda per oferir entreteniment de qualitat que provocara als visitants coneixement pel patrimoni arqueològic mitjançant ambdues cultures.

Durant les activitats de visites comentades, tallers i visites lliures a la sala temporal i sales permanents al llarg del Dia Internacional dels Museus 2019, en horari de 10 a 20 hores, va estar visitat per un total de 605 persones. 710 visitants a la Nit Europea dels Museus 2019, en horari de 21.30 a 01.30 hores, dels quals un 20% eren públic menor de 18 anys, i un 15% joves entre 12 i 24 anys, en les diferents activitats dissenyades per a la nit. A més, de les 350 persones que participaren en l’activitat del descobriment del món galaic i iber, i que es realitzaren 15 visites guiades.

També, es realitzaren tallers sobre joieria i alimentació galaica, una mostra eno- gastronòmica, amb degustació de productes gallecs per part de la Deputación de Pontevedra, amb 300 degustacions de vins i productes de la denominació d’origen ‘Rias Baixas’ i que va estar amenitzada per una formació musical del Centre Galego de València, així com l’audiovisual “Fame de Experiencias” marca turística de la Deputación de Pontevedra para el 2019. Aquest acte va comptar amb la presència del diputat de Turisme de la Deputacion de Pontevedra, Santos Hèctor Rodríguez., i hi va tenir una participació de 470 persones.

També, des del Museu de Prehistòria de València llançaren una app inclusiva en la sala el Món Romà, que fou descarregada per 75 visitants. Però, a més, queda avaluar les 211 enquestes de satisfacció omplertes pel públic, que entre altres coses permetrà millorar el Dia Internacional dels Museus i Nit Europea dels Museus 2020, especialment el temps d’espera del públic, la configuració de l’esdeveniment i el grau d’acceptació de les activitats.

Més de 5.000 persones visiten el MuVIM en el Dia i la Nit dels Museus

Una intensa programació d’activitats gratuïtes per a tots els públics han acompanyat a tots i totes que s’han acostat al MuVIM aquest cap de setmana amb motiu del Dia Internacional i la Nit Europea dels Museus.

5.577 visitants han recorregut els espais del museu aprofitant que les sales romanien obertes de manera extraordinària fins a les 12 de la nit, i on es realitzaren visites guiades a les exposicions ‘Fragments: Laura Silleras’, ‘Pierre Verger. Un viatge fotogràfic per l’Espanya republicana’ i ‘DVBÓN. Un artista republicà’, a més del programa de visites temàtiques a la maqueta del Pare Tosca a càrrec d’especialistes i visites guiades de ‘L’Aventura del Pensament’.

La programació per als més menuts també va tenir un gran èxit i es van esgotar les places per a les visites teatralitzades ‘Els Espantanens’ i els contacontes ‘Els prodigis del MuVIM’. A més, tota la família va poder deixar els seus desitjos a l’arbre de la cultura.

L’espectacle «Boundless» realitzat per Budapest Danse Theatre, emmarcat en la programació del Festival 10 Sentits, va servir per a tancar les activitats especials amb motiu del Dia Internacional dels Museus al MuVIM.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 6 =