Més de 1.000 estudiants visiten les instal·lacions de Metrovalencia en 2019

Guardar

Metroescola
Metroescola

La Generalitat ha facilitat al llarg d'enguany l'accés a les instal·lacions de Metrovalencia de 1.073 alumnes i alumnes de diferents centres educatius, interessats a conéixer el funcionament de la xarxa de metro i tramvia de València i la seua àrea metropolitana.

A través del programa educatiu Metroescola han sigut 782 escolars de tots els cicles d'Educació Primària. Un total de 15 col·legis dels municipis de Chiva, Manises, Picanya, Alaquàs, Paterna, Benetússer, Torrent, València, L'Eliana i Moncada han sigut els que han visitat les instal·lacions de València Sud, seu de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV)

A més, l'empresa pública ha obert les seues portes des de Metroescola a l'alumnat amb discapacitat intel·lectual del patronat Francisco Esteve de Paterna i del centre d'Educació Especial de les Escoles San José-Jesuïtes.

De manera paral·lela, des de Línia 0, marca que engloba les actuacions de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) d'FGV, s'han facilitat 14 visites formatives amb la participació de 291 alumnes i alumnes, que han estat acompanyats per personal d'FGV que participa de manera voluntària en aquestes accions formatives.

Aquest tipus de visites són més especialitzades i inclouen l'accés als centres d'atenció al client, tallers de metro i tramvia i el lloc de comandament.

Metroescola

Metroescola està dirigit a escolars de fins a 12 anys pertanyents al cicle de Primària. Aquestes visites educatives es presenten com un complement del procés de formació de l'alumnat i permeten destacar la importància que té el transport públic en el desenvolupament sostenible de les grans ciutats com a alternativa al vehicle privat.

El programa Metroescola inclou iniciar l'activitat des d'alguna de les instal·lacions de Metrovalencia, que sol ser la més pròxima al centre escolar. Una vegada allí, els alumnes i alumnes aprenen com moure's per una estació de metro, quina línia agafar per a arribar a la destinació fixada, els elements d'accessibilitat existents, la senyalització de les citades estacions, els elements de seguretat disponibles i les normes bàsiques de convivència, sempre amb un llenguatge i explicacions concordes amb l'edat de cada escolar.

Realitzat el viatge fins a València Sud, es duu a terme una presentació d'FGV i de la xarxa de Metrovalencia.

Posteriorment, es cursa una visita al lloc de comandament per a conéixer el sistema de funcionament i control de la circulació de trens i tramvies per la xarxa, el sistema de seguretat de l'empresa i el centre d'atenció al viatger.

El recorregut per les instal·lacions continua en una unitat de metro de les quals habitualment circulen diàriament. Ja des de la cabina del maquinista, els alumnes poden comprovar com funciona realment un tren i tots els elements necessaris per a la seua circulació.

Per a finalitzar la visita, els escolars es desplacen fins als tallers situats en les pròpies instal·lacions de València Sud, on es realitzen les labors de manteniment, reparació, neteja, control i aparcament de les unitats de les Línies 1 i 2 de Metrovalencia.

Arxivat a:

Destacats