25n
Orgull
Orgull

Visites guiades, el 15 d'agost, en el monestir de Sant Miquel dels Reis

Visites guiades, el 15 d'agost, en el monestir de Sant Miquel dels Reis
13/08/2018 -

El monestir de Sant Miquel dels Reis obri aquest dimecres 15 d’agost amb visites guiades gratuïtes a les 12.00 hores i a les 13.00 hores oferint una ruta per un dels edificis més majestuosos de la ciutat de València construït en el segle XVI, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Els virreis de València, Germana de Foix i el duc de Calàbria, Fernando d’Aragó van manar construir el monestir tal com ho coneixem ara.

L’encarregat de l’obra va ser l’arquitecte Alonso de Covarrubias i aquesta obra se situa entre les més importants del Renaixement valencià, encara que algunes peces com l’església de Sant Miquel es va construir en període barroc.

Les visites no requereixen cita prèvia, tenen una durada d’una hora aproximadament i el recorregut inclou el claustre sud del monestir, l’església de San Miquel i la cripta on es guarden les restes dels virreis.

També es poden visitar les dues exposicions que romanen obertes durant aquest estiu: “L’estiu valencià” i “Créixer llegint”, segons les mateixes fonts.

‘L’estiu valencià’ arreplega la prova gràfica de com passaven els valencians els mesos d’estiu, ben gaudint de la platja o bé de les festes que al llarg de la geografia valenciana se succeeixen durant tota l’estació.

Així, l’exposició fa un repàs per les tradicions més representatives com són: Les Fogueres de Sant Joan, La Fira de Juliol de València, El Sexenni de Morella, La Fira de Xàtiva, La Tomatina de Bunyol, La Festa de la Verema de Requena, Moros i Cristians de Xixona i Villena, L’Entrada de Bous i Cavalls de Segorbe, Les Alfàbegues de Bétera, La Mare de Déu de la Salut d’Algemesí, El Misteri d’Elx, i Els Bous a la Mar de Dénia, entre altres.

Per la seua banda, en la Sala Permanent del monestir està l’exposició ‘Créixer llegint’ amb documents que mostren els diferents mètodes que s’utilitzaven per a ensenyar a llegir des del segle XVIII fins als nostres dies.

Ofereix una àmplia mostra de cartilles infantils, sil·labaris, abecedaris, contes il·lustrats, auques, croms i fitxes educatives que complien la mateixa funció en diferents èpoques de la història.

De forma complementària, la sala ha sigut decorada amb cartells de campanyes d’animació a la lectura que porten la signatura d’Arturo Ballester i Manolo Boix.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 2 =