25n
25N
25N

Visites guiades per l’exposició ‘Teste Grottesche’ del Museu de Belles Arts de València

El comissari de l’exposició, Mariano Moret, ofereix visites gratuïtes els dies 21 de gener (17 hores), 26 de gener (11 hores i 12.30 hores), 28 de gener (17 hores), 9 de febrer (11 hores) i 23 de febrer (11 hores i 12.30 hores)

Visites guiades per l’exposició ‘Teste Grottesche’ del Museu de Belles Arts de València
20/01/2020 -

El Museu de Belles Arts de València ha organitzat una sèrie de visites guiades gratuïtes a l’exposició ‘Teste Grottesche’ a càrrec del seu comissari, Mariano Moret, els dies 21 de gener (17 hores), 26 de gener (11 hores i 12.30 hores), 28 de gener (17 hores), 9 de febrer (11 hores) i 23 de febrer (11 hores i 12.30 hores). Cal reservar cita prèvia en el número de telèfon 96 387 03 00.

‘Teste Grottesche’ és una exposició d’aiguaforts dels segles XVI i XVII basats en els dibuixos sobre caps grotescos que realitzava Leonardo da Vinci que té la col·lecció Mariano Moret.

De la vintena d’obres que s’exposen la majoria pertanyen a Wenzel Hollar, un dels dibuixants i gravadors més brillants del segle XVII, que va copiar els seus caps grotescos directament dels dibuixos esbossats per la mà de Leonardo da Vinci. Entre els aiguaforts que es mostren d’aquest autor està ‘Bust d’ancià amb gorra de perfil’, ‘Parella de caps grotescos femenina i masculina’ o ‘Cap d’ancià de perfil’. Altres dels artistes de l’exposició són Daniel Hopfer amb ‘La dansa morisca’ i ‘Caps grotesques d’animals’ i Sebald Beham amb ‘Parella de bufons’.

L’exposició romandrà oberta fins a l’1 de març de 2020 i a més de les visites guiades, s’ofereixen conferències. El dimarts 21 de gener de 2020 ‘Leonardo da Vinci y la música (grotesca)’ per Carles Magraner, director de Capella de Ministrers; el 28 de gener ‘‘Rostros, espejos del alma’: la expresión de las emociones y la fisiognomía según Leonardo da Vinci, los seguidores del Bosco y Giovanni B. Azzolino’ per María de la Mar Albero, professora d’Història de l’Art, Universitat de Múrcia; i dimarts 4 de febrer ‘En búsqueda del Leonardo perdido: La danza morisca de Daniel Hopfer y sus antecedentes en la obra de Leonardo da Vinci’ per Mariano Moret, comissari de l’exposició. Totes les sessions s’iniciaran a les 18.30 hores a la sala d’actes del Museu amb accés lliure fins que es complete l’aforament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 9 =