El Centre del Carme va rebre 5.596 visites el Dia Internacional dels Museus, un 43 % més que en 2018

Guardar

19.05.20 balance Carme Diem CCCC
19.05.20 balance Carme Diem CCCC

El Centre del Carme Cultura Contemporània va rebre un total de 5.596 visites el Dia Internacional dels Museus, el passat 18 de maig, un 43 % més que en la celebració del 2018.

El centre d’art valencià va organitzar una programació especial per a celebrar aquest dia amb la festa Carme Diem com a acte principal. Durant la festa, més de 4.000 persones es van congregar al centre d’art valencià per a gaudir de les propostes de Groupe LAPS, ‘Spiders Salvajes’, i del conjunt Los Voluble, ‘Flamenco is not a crime’, el seu set audiovisual més flamenc, realitzades en col·laboració amb el Festival 10 Sentits. La instal·lació ‘Spiders Salvajes’ es podrà visitar fins al 12 de juny.

El Centre del Carme va mantindre així mateix les seues sales d’exposicions obertes a més de l’Espai de Telles, el seu espai per a bebés, fins a les 12 de la nit.

Des de les 20 hores el Centre del Carme es va omplir de públic de totes les edats, famílies amb xiquetes i xiquets, visitants que van recórrer els claustres i les sales d’exposicions i, fins i tot, van participar personalitzant la ‘tote bag’ del CCCC, una proposta que buscava despertar la creativitat animant el visitant a reflexionar sobre la filosofia del Carme Diem, d’una manera lúdica i festiva.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat la seua satisfacció per la resposta del públic a aquestes activitats i ha assenyalat que “el nostre objectiu és que el Centre del Carme siga un espai connectat i integrat a la ciutat de València i en la vida diària de la ciutadania” i hi ha afegit que “la participació, l’accessibilitat i la igualtat són part fonamental de la filosofia d’aquest centre, en què treballem per a fomentar la interacció de les persones amb l’art i els artistes. Per a això també és essencial l’escolta: conéixer el públic i escoltar quins són els seus interessos i necessitats, per a donar-li resposta en el marc de la nostra programació cultural”.

Consciència crítica

El Dia Internacional dels Museus va estar també marcat per la lluita contra la violència de gènere i la reivindicació del paper de la dona en l’art. Una reivindicació que va arribar de la mà de diverses propostes, de diferents disciplines, amb l’objectiu de sensibilitzar i despertar la consciència crítica del visitant.

Fins al 30 de juny es podrà visitar l’exposició ‘Patriarcado’, un projecte en col·laboració amb el Museu Nacional Thyssen-Bornermisza, de les artistes Cristina Lucas i Eulàlia Valldosera. L’exposició busca potenciar la presència de la dona i la igualtat en el sistema de l’art lluitant contra la societat patriarcal. En aquesta mateixa línia es poden visitar les mostres ‘On germinen els silencis’ (fins al 2 de juny) i ‘Duerma en ti’ (fins al 6 de juny) sobre la recuperació de la memòria històrica des d’una perspectiva de gènere.

Des de l’àmbit escènic s’ha oferit la proposta d’Àlex Rigola, ‘Macho Man’, una instal·lació de teatre document que pretén conscienciar la ciutadania sobre la lluita contra la violència masclista.

Una proposta que, en el marc del Festival 10 Sentits, s’ha presentat en el Centre del Carme del 12 al 19 de maig i per on han passat més de 600 persones, entre estudiants i públic general. ‘Macho Man’ es va acomiadar ahir amb l’actuació ‘Mujeres que bailan’, un projecte de dansa social en col·laboració amb l’Associació Alanna de València i sota la direcció de la coreògrafa Alicia Herrero, que va servir també per a clausurar el festival.

A aquestes activitats es van sumar noves exposicions com la de Xisco Mensua ‘15.600 días’, que es podrà visitar fins a l’1 de setembre, així com trobades, tallers i visites especials, al llarg de tota la setmana. En total, del 13 al 19 de maig, el Centre del Carme va rebre la visita de 9.330 persones.

Arxivat a:

Destacats