25n
25N
25N

Rafelbunyol visita al seu poble germà francés

L’Orquestra Simfònica de l’Escola de Música de Primitiva oferí un concert a Romazières-Loubert

Rafelbunyol visita al seu poble germà francés
07/05/2019 -

El projecte d’agermanament entre Rafelbunyol i Romazières-Loubert es consolida després de la visita de l‘Orquestra Simfònica de l’Escola de Música de la Primitiva a la localitat francesa on va oferir un concert.

Conscients dels vincles d’amistat i solidaritat que existeixen entre aquests dos municipis i convençuts que la mútua col·laboració els beneficiaria mútuament, fa dos anys Rafelbunyol i Roumazières-Loubert decidiren agermanar-se.

El principal col·lectiu beneficiat d’aquest agermanament és la joventut. El primer intercanvi, que va ser al mes de maig de 2017, es va realitzar entre alumnes de l’IES de Rafelbunyol i l’alumnat francés.

Ara, en aquest segon intercanvi, l’alumnat escollit va ser el de la nostra escola musical. Del 26 al 29 d’abril, la localitat francesa Terres-de-Haute-Charanta va acollir a la nostra Societat Musical, La Primitiva de Rafelbunyol.

Un total de 32 persones, entre alumnes de l’Escola de Música, familiars i membres del Comité d’Agermanament Local viatjaren a França perquè l’orquestra simfònica de l’Escola de Música de Rafelbunyol participara en un concert doble junt amb l’alumnat de l’escola d’allí.

Dissabte 27 d’abril, a les 20.30 h, en el saló d’actes de Roumazières-Loubert, tingué lloc un concert gratuït, on actuà la nostra jove orquestra simfònica, dirigida per Pablo Marqués Mestre, juntament amb l’escola de música de la Charanta, dirigida per Guillaume Coussy, i el seu cor Parenthèse. Un concert que va ser tot un èxit i al qual va assistir una gran afluència de públic de la zona què va gaudir de la impecable actuació de les dues Escoles.

Però no tot va ser música en aquest viatge, sinó que va haver-hi molts moments per a gaudir de la germanor i l’intercanvi cultural.

El comité d’Agermanament i les famílies d’acollida van rebre, a la Place des Marronniers, a la nostra comitiva a la seua arribada, on foren complimentats amb una selecció de productes típics de la zona, abans de celebrar la recepció oficial l’endemà a l’Ajuntament de Roumazieres.

Després de l’intercanvi de presents entre els dos Comités agermanats, l’acte oficial de la recepció va finalitzar amb la plantació d’un arbre taronger al jardí interior del consistori francés, per part de l’alcalde Jean-Michel Dufaud amb les indicacions de Jesús Castellar, president de la Societat Musical la Primitiva.

El viatge continuà amb una reunió entre els dos Comités d’Agermanament, al saló de plens de l’Ajuntament, per tal de reprendre i a fiançar les relacions entre les dues poblacions germanes i també establir els terminis i activitats que realitzarà a Rafelbunyol la seua delegació conformada per membres del comité i jugadors de futbol de l’equip de Roumazières en la seua pròxima visita a Rafelbunyol del 30 de maig al 2 de juny.

Acabada la reunió, la jornada es va dedicar a conéixer la cultura del nostre poble germà amb una visita al castell medieval de Peyras, d’on es va fer una recepció teatralitzada, un esmorzar típic medieval i la posterior visita guiada per les estances del castell, i al poble rehabilitat Hameau du Cruzeau dedicat a l’estiueig a la vora de preciosos llacs artificials.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + catorze =

museo prehistoria