La Geperudeta aguanta els últims dies per a lluir el seu mantell en la Plaça de la Verge

El seu vestit està format per vora 50.000 rams de clavells de les 380 comissions falleres valencianes, amb un disseny de Rafael Chordá

La Geperudeta aguanta els últims dies per a lluir el seu mantell en la Plaça de la Verge
21/03/2019 -

Les Falles de València han arribat a la seua fi però, sens dubte, el sentiment que abracen i la seua essència encara contínua molt present en els valencians i les valencianes. La visita al mantell de la Mare de Déu dels Desemparats de 2019 s’ha convertit en obligatòria per a aquells que asseguen nostàlgia per les festes josefines i la Plaça de la Verge s’ha convertit en un punt de peregrinació per a acomiadar-se de les flors que visten a la Geperudeta.

Així, els qui vulguen veure els 50.000 rams que componen la patrona de la ciutat enfront de la seua Basílica, podran fer-ho fins a aquest divendres 22 de març, tres dies després que la Cremà posara fi als monuments fallers. Si no hi ha canvis meteorològics ni el sol marcida els clavells, el dissabte es desmuntaran i retiraran les cistelles per part de les comissions que van fer la seua ofrena els dies 17 i 18 de març.

Per tant, encara es pot visitar el mantell a la Verge que ha elaborat el vestidor d’enguany, Rafael Chordá. Un disseny que, tal com va destacar el mateix a Europa Press, seria “clàssic” amb detalls roses i rojos nous sobre el predomini del blanc dels clavells i que conté les emocions i la devoció de les 380 comissions falleres que conformen Junta Central Fallera (JCF) de València, que són les de la pròpia ciutat juntament amb les de pobles pròxims com Burjassot, Xirivella, Quart de Poblet i Mislata.

Marina Civera, la Fallera Major de València de 2019, va ser l’encarregada de donar l’últim ram als més de 40 vestidors d’enguany per a tancar, d’aquesta manera, el disseny floral de Chordá i un dels actes més emotius i esperat per falleres i fallers com és l’Ofrena de flors de València de 2019. D’aquesta manera, es va trobar amb la seua patrona en un moment que els fallers viuen amb especial intensitat.

 

Mare de Déu dels Desemparats

Més informació

1 Comentari

  1. Pilar
    Pilar març 22, 09:22

    Hola, me han comentado que quizás el manto de la Virgen permanecerá hasta el domingo. Saben ustedes seguros que lo desmontan el sábado como dice la noticia? LEs agradecería la confirmación. Un saludo y gracias

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 5 =

sagunt a escena 2019
Festes Torrent 2019