25n
25N
25N

València rep al comité que decidirà la Capital Mundial del Disseny 2022

València rep al comité que decidirà la Capital Mundial del Disseny 2022
29/07/2019 -

El comité d’avaluació de la Wold Design Organization (WDO) ja ha arribat a la ciutat de València. Durant tot el dia de hui dilluns, 29 de juliol, i durant la jornada de demà dimarts, les tres persones designades per l’organització es reuniran amb els responsables de la candidatura, així com amb autoritats, dissenyadors, arquitectes, empreses i emprenedors que fan un ús intensiu del disseny. I en els primers contactes del dia els tres representants han mostrat la seua admiració i sorpresa per la força i la unió que mostra el sector del disseny a València i per la fortalesa i professionalitat de les empreses de disseny que ho representen.

L’objectiu d’aquesta visita és conéixer de primera mà tota la informació recollida en la memòria de més de 500 pàgines presentada al març per l’Associació València Capital del Disseny, per a optar la candidatura a Capital Mundial del Disseny en 2022. L’informe que elaboren els representants de la WDO serà determinant perquè València aconseguisca l’octubre de 2019 alçar-se amb el títol de Capital Mundial del Disseny 2022.

Amb l’objectiu que la comitiva puga portar-se la millor imatge de la ciutat, l’equip responsable de la candidatura, amb el suport de Turisme València que s’ha involucrat completament en el projecte, els ha preparat un intensiu programa de visites i trobades per a aquestes dues jornades. Així, l’organització internacional amb seu al Canadà podrà conéixer la vinculació de la ciutat amb el disseny, la història i l’arquitectura, amb la sostenibilitat i l’empresa, i també amb l’ecosistema emprenedor i la innovació.

Dues jornades repletes de trobades i visites

Els tres membres del comité de la WDO Bertrand Derome, secretari general de la WDO; el director de Programes i Comunicació, Andréa Springer i Brandon Gien, en representació del comité organitzador de la candidatura, després de la seua benvinguda a l’hotel Car per part dels responsables de la candidatura, han acudit a l’Ajuntament de València per a reunir-se amb l’alcalde de València, Joan Ribó.

Durant la jornada de hui a més de mantenir una reunió de treball amb l’organització, ha pogut participar de dos tours guiats, el primer d’ells per a conéixer els vestigis de l’edat d’Or de València i la seua estreta vinculació a la Ruta de la Seda, amb visita al Museu de la Seda; i un segon a través del qual han pogut conéixer visitar els edificis de la ciutat més representatius, des de Pere Compte i la Llotja de València a Santiago Calatrava. En aquesta primera jornada valenciana coneixeran el MuVIM, Convent Carme, IVAM i el Centre del Carme. Aquest primer dia conclourà amb un passeig amb barca per l’Albufera.

Demà dimarts dia 30 de juliol està previst la seua trobada amb el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. També durant el dia de demà tindrà lloc una segona reunió de treball amb el comité organitzador de la candidatura València Capital Mundial del Disseny 2022. En aquesta segona i última jornada a la ciutat visitaran la Fundació Bancaixa i l’exposició ’30 anys de disseny industrial en la UPV’, comisariada per Gabriel Songel. I tindran ocasió de conéixer de primera mà a destacats professionals de l’ecosistema del disseny: Carlos Ferrando, CEO de Closca; Manolo Bañó, creador de Free Design Bank; Chele Esteve, docent i investigadora; Manolo Martínez Torán, director de Fab Les València; Andrés Alfaro, dissenyador i col·leccionista (col·lecció Alfaro Hofmann); Miguel Arráiz, arquitecte i creatiu; l’arquitecte Fran Silvestre amb el seu projecte de Torre Eólica’; Ana Gea i Víctor Palau de la revista Gràffica i Gabriel Songel.

Demà el comité canadenc que representa a la WDO està previst que visite el Mercat de Colón, on degustaran un menjar oferit pel prestigiós cuiner Ricard Camarena. També visitaran el Centre d’ Art Bombes Gens de la mà de Ramón Esteve. I a la vesprada assistiran a una trobada en la Marina d’Empreses, un dels majors pols d’emprenedoria del Mediterrani, compost per EDEM (formació), Llançadora (incubació i acceleració) i Angels (inversió).

En aquesta trobada els representants canadencs, els dos directors estratègics de la candidatura Pau Rausell i Xavi Calvo i la presidenta de l’Associació València Capital del Disseny, Marisa Gallén, estaran acompanyats per: Hortensia Roig, presidenta d’EDEM Escola de Negocis; Lucía Egea, directora del Centre Universitari EDEM; Vicente Pons, de Point; Soledat Berbegal en representació de l’empresa Actiu; Víctor Bertolín, CEO de Zumex; Jesús Llinares d’Andreu World; Cristian Esteban i Marcelo Torrico de Torrecid; María Dolores Parra d’IVACE, Xavier Ribera, director d’Estratègia de l’Ajuntament de València; Amparo Bertomeu directora general d’ANIEME i de l’Associació Espanyola de Directius; Joan Carles Cambrils, subdirector de Turisme València; Pablo Conde Díez de Corral director de Moda, Hàbitat i Indústries Culturals del ICEX; Arantxa Viñals, responsable de l’Àrea d’Anàlisi i Estudis i Internacional de REDIT; Enrique Soto, director general de Fira València, Xavi Sempere, president de ComunitAD; Vicente Mompó, director d’Àrea Internacional de la Cambra de Comerç de València i Fernando Ibáñez, president del Club d’Empreses Responsables i Sostenibles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + huit =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19
informacion coronavirus