25n
25N
25N

València se suma a la visibilització sobre la malaltia de Hungtinton

València se suma a la visibilització sobre la malaltia de Hungtinton
06/05/2019 -

L’Ajuntament de València se suma, un any més, a les accions de visibilització i conscienciació sobre la malaltia de Hungtinton. Durant el dia de hui s’ha instal·lat una pancarta informativa al balcó principal de l’edifici consistorial, i aquesta nit la façana municipal s’il·luminarà amb els colors simbòlics de les entitats que difonen aquesta afecció i hi investiguen.

Es tracta d’una acció conjunta en la qual participen nombroses ciutats de tot el món sota el lema «Il·lumina’t pel Huntington» (Light it up for Huntington disease). La façana s’il·luminarà en blau i porpra, els colors que simbolitzen les iniciatives de difusió i divulgació que impulsen nombroses entitats i col·lectius de malalts, familiars i investigadors.

Durant la jornada d’ahir i la de hui són nombroses les ciutats que s’han sumat a aquesta iniciativa en tot el territori nacional: Santiago de Compostel·la, Vigo, Màlaga, Zamora, Salamanca, Sevilla, Còrdova, Guadalajara, Càceres, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid i Santander, entre d’altres.

Tal com han assenyalat els organitzadors de l’acció, la intenció «és donar visibilitat a una malaltia poc comuna, per a promoure’n el coneixement i sensibilitzar l’opinió pública sobre els problemes i dificultats que pateixen les i els afectats i les persones del seu entorn». Amb més de quatre mil casos a Espanya i més de quinze mil en risc pel seu caràcter hereditari i incurable, la malaltia de Huntington és la tercera patologia neurodegenerativa més important després de l’Alzheimer i el Parkinson, però encara és molt desconeguda. Els seus símptomes, greument incapacitants i de caràcter progressiu, s’assemblen a la unió del Parkinson, l’ELA i l’Alzheimer, amb la diferència que els seus símptomes s’inicien sobre els 35-45 anys i que el seu pronòstic vital és d’uns 15-20 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 1 =